Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Odwołanie się od blokady konta na Facebooku

Fari_Go

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, otóż mam nietypowy problem. Wczoraj około godziny 23 Facebook zupełnie bez powodu zablokował mi konto. Szczerze mówiąc nie chce mi się robić zdjęć aby pokazać wam jak to dokładnie wygląda, ale może ktoś się już z czymś takim zetknął i wie jak rozwiązać ten problem. Jak gdyby nigdy nic oglądam serial na komputerze, w pewnym momencie przychodzi mi powiadomienie, więc odruchowo sprawdzam telefon, messenger, a tu cyk sesja wygasła, próbuje się zalogować, niestety bezcelowo. Wchodzę na aplikację Facebook identyczny problem z tym że wyskakuje mi komunikat: (podkreślone słowa, to takie moje oznaczenia na hiperłącza)

"Twoje konto zostało zablokowane

For more information, or if you think your account was disabled by mistake, please visit the Help Center.

Go To Help Center" ~ klikam w to

Przekierowuje mnie do kolejnej strony na której widzę to:

"Dlaczego moje konto zostało zablokowane?

Twoje konto zostało zablokowane, ponieważ stwierdziliśmy, że nie masz uprawnień do korzystania z serwisu Facebook. Więcej informacji o naszych zasadach zawiera Regulamin Facebooka. Jeśli uważasz, że Twoje konto zostało wyłączone przez pomyłkę, skontaktuj się z nami." ~ klikam skontaktuj się...

Po raz kolejny zostaje przekierowany i w dużym skrócie wyświetla mi się to:

"Zablokowany - nieuprawniony (<----- Nagłówek)

Po podaniu przez Ciebie następujących informacji będziemy mogli zweryfikować, czy możesz korzystać z Facebooka.

Prosimy o załączenie kopii Twojego dokumentu tożsamości. Sprawdź, dlaczego wymagamy weryfikacji dokumentu tożsamości oraz jakie typy dokumentów tożsamości akceptujemy.

Przesyłanie dowodu tożsamości"

Dalej jakieś bezsensowe linki do regulaminu jakichś pierdół, nie powiem skąd wziętych, a na końcu jest możliwość wysłania "dowodu tożsamości" i dodatkowych informacji.

Oczywiście po jakiejś godzinie od zablokowania wysłałem "dowód" oraz w "informacjach dodatkowych" kilka miłych słów od siebie.

Czy ktoś wie o co chodzi? Konto nie było żadnym typem fake'a, założone kilka lat temu, zbytnio nie udzielałem się w postach czy czym kol wiek, nie spamiłem itd, nawet nie mam jakiego takiego powodu przez co moje konto zostało zablokowane. Opłaca się w ogóle czekać na odpowiedz ze strony Facebook'a? Czy może lepiej od razu robić nowe konto?

post-1403164-0-73516200-1494665974.png

• Aive zmienił(a) tytuł na Odwołanie się od blokady konta na Facebooku

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...