Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Powolne działanie komputera

wojna99lvl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć wszystkim,

Nie mam już siły do tego komputera...

Mój problem jest taki, że zawsze mój komputer strasznie wolno działa po włączeniu go, gdy pojawia się już ekran pulpitu to żeby włączyć przeglądarkę to muszę poczekać parę minut tak jakby komputer się jeszcze nie zorientował że go już włączyłem. Mój komputer odwala jakieś anomalie typu nie mogę włączyć instalatora gry sprzed 15 lat, po prostu się zawiesza i trzeba resetować cały komputer. Nie wiem czy mój komputer już zalicza się już do zabytków ale najnowszy to on nie jest.
Specyfikacja:
GPU: GT 220
CPU: Phenom 2 X4 965 3,4GHz
RAM: 8 GB 1333mhz
MB: ASUS M4N68T
HD: Western Digital 1TB

Nie mam pojęcia czy któryś z podzespołów spowalnia komputer i czy da się go jeszcze uratować czy jednak komputer już mogę oddać do muzeum.

• Aive zmienił(a) tytuł na Powolne działanie komputera
Opublikowano

Normalne jest to, że zaraz po włączeniu komputera potrzebuje on chwilę na załadowanie wszystkich plików i uruchomienie programów. To co zaleca się na początek, to nie przechowywanie "ciężkiej" zawartości na pulpicie a jedynie skróty do potrzebnych rzeczy.  W ostateczności zalecam zakup dysku SSD, albo format systemu.

Opublikowano

Jak komentarz wyżej.

Kupno dysku SSD 2.5 będzie najlepszym rozwiązaniem do wskrzeszenia tej bestii. 128GB to koszt około ~100zł.

Nie zapomnij też zrobić format systemu Windows. Jeżeli używasz Windows 7 wyłącz 'aero' oraz ustaw maksymalną wydajność w zasilaniu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...