Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Postawienie i konfiguracja serwera Minecraft

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chcę postawić serwer dla kilku osób. Hosting wybrałem. Chciałbym tylko żeby na serwerze było takie coś że ja jako admin mam tryb kreatywny i buduję co chcę, a reszta graczy ma survival. Fajnie by było gdyby moich budowli nie mógł rozwalić normalny gracz. Da się coś takiego ustawić? Jeśli tak to jak to zrobić?

Opublikowano

@sk8erace1 ok poszukam i poczytam o tym pluginie WorldGuard. ? Te uprawnienia operatora jak mam sobie nadać? W plikach serwerowych to musi być? Trzeba zainstalować bukkit na serwerze? Jestem trochę zielony w tym. 

Opublikowano

Wystarczy zwykły silnik Vanilla (czysty minecrat). Po postawieniu serwera będziesz miał swego rodzaju konsolę, w której będziesz musiał wpisać komendę /op (twój nick). Wtedy będziesz mógł zmieniać tryb gry poleceniem /gamemode.

Jednak jeżeli chcesz wgrać plugin WorldGuard, to musisz mieć silnik Spigot/CraftBukkit/PaperSpigot.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...