Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer do 2,3k

CanExiOne

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jaki posiadasz budżet na kupno? Maksymalnie 2,300zł

Kiedy zamierzasz kupić zestaw (za ile dni, tygodni, miesięcy, lat)? Kilka dni

Jaka jest dotychczasowa specyfikacja sprzętu, a jaka rozdzielczość monitora? Nie dotyczy

Do czego ma służyć komputer? Gier

Czy w koszyku ma się znajdować monitor albo inne peryferia (myszka, klawiatura, słuchawki, etc.)? Nie

Czy do zestawu ma być dołączony system operacyjny? Nie

Czy zamierzasz podkręcać podzespoły? Nie

Masz jakieś dodatkowe wymagania dotyczące sprzętu? Nie

Czy części mogą być używane? Nie

Kolega chce sobie kupić komputer, więc złożyłem mu coś do 2,300zł. Chciałem się spytać tutaj o to czy coś by ktoś zmienił. Budżet jest maksymalnie do 2300zł, więc lepiej żeby koszt był około 2200zł.

https://www.morele.net/inventory/info/17dbcb7f/

Oczywiście do tego jeszcze wpisany będzie kod promocyjny na darmowy montaż, więc tego montażu nie liczę :).

VGE BEZ TŁA.png

Opublikowano
9 godzin temu, Anhin napisał:

A320 jest dobrym chipsetem jak ktoś buduje komputer multimedialny a nie do gier.

https://www.morele.net/inventory/info/0654a437/

Dobrze wiedzieć jednak chciałbym wiedzieć po co taka obudowa? Wiem, że ma swoje plusy na pewno, ale w tym przypadku im mniej wydam tym lepiej. Możliwe też, że wezmę z powrotem dysk HDD bo mu raczej bardziej zależy na większej ilości miejsca, ale oczywiście wiem, że lepiej SSD brać :).

VGE BEZ TŁA.png

Opublikowano

Po to żeby nie rozpadła się od samego patrzenia na nią i miała jakąkolwiek wentylacje. Taniej jest Armis AR1, ale montaż zasilacza jest u góry i nie posiada piwnicy (męczarnia z ułożeniem kabli).

Niczego lepszego i tak mu nie upchniesz, 16GB RAM nie ma tutaj sensu bo nie wykorzysta go przy tej grafice.

Rezygnacja z SSD na rzecz HDD aktualnie to niezbyt mądry pomysł, ale jak lubi patrzeć w ekran ładowania systemu przez dobrą minutę i kolejne minuty na ekrany ładowania gier to możesz mu HDD wybrać.

Jeśli wywalić SSD i zostawić HDD, a budę zmienić na AR1 to można wybrać R5 2600. Nawet z SG1 R5 się zmieści w zakładanym budżecie.

Ewentualnie troszeczkę taniej Gigabyte B450M DS3H

Opublikowano

Moja propozycja https://www.x-kom.pl/lista/qx4oyyjtw

• Patriot 8GB 3000MHz Viper 4 CL16 (2x4GB)
  • AMD Ryzen 5 1600 3.2GHz
  • SilentiumPC 500W Vero L2 Bronze
  • SilentiumPC Armis AR3 TG z oknem
  • MSI B450M PRO-VDH PLUS
  • PNY 480GB 2,5'' SATA SSD
  • ASRock Radeon RX 580 Phantom Gaming X OC 8GB GDDR5

Ewentualnie poszukać karty graficznej z 4 GB vramu Gigabyte Radeon RX 580 GAMING 4GB GDDR5

Masz problem z wyborem laptopa czy komputera? >Napisz do mnie<

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...