Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jakie serwery aktualnie są najbardziej popularne i oryginalne w miarę?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema mam do was pytanie jakie serwery aktualnie mają największą popularność i są w miarę oryginalne (nie ma ich wiele) oraz wiadomo jest jakaś sznasa na powiedzenie otwarcia nowego w moim wykonaniu.

Jeżeli ma ktoś jakieś pomysły swoje bądź podpatrzone gdzieś na YT czy gdziekolwiek też może je podrzucać. Za serwery typu dzieciarnia gra w rodzinke czy kopie na autoclicerze podziękuje. Czyli Survival+Frakcje czy Freebuildy z działkami. Serwery typu cuboid noteblock jak na Brodaci.net też odpadają gdyż są one zbyt bardzo rozpowszechnione i nudne. 

A więc czekam na wasze propozycje jestem otwarty na wszystko co jest nowe ( stare tryby czyli powrót np. The Walls czy Hardcore odpadają również gdyż są to pomysły na max miesiąc)

Także czekam siema ?️

Opublikowano
13 minut temu, sk8erace1 napisał:

Najbardziej popularne są BedWarsy i SkyWarsy. Z tych normalnych trybów odtatnio o dziwo popularność skyblocków wzrasta. Nie mniej jednak największe zapotrzebowanie jest na RPG.

Chodzi mi bardziej o tryby na dłuższą mete, a SkyWarsy i BedWarsy to minigry jednak SkyBlock jest dość kuszącą propozycją do tego jakieś nowe bloki czy coś podobnego. RPG moim zdaniem ma na pewno dobry start zazwyczaj rozgłos i stałych graczy co w skutku wygląda tak, że gra 15 osób bo większości się to nudzi.

Dzięki za odpowiedź, czekam na kolejne propozycje.

Opublikowano

Pomyśl, aż coś wymyślisz. Nawet, jak ktoś coś wymyśli nowego, to albo sam robi taki serwer, albo od razu szuka programisty.

Mi się wydaje, że Ty właśnie łasisz się na nowe tryby, a nie na te już istniejące.

Opublikowano
Dnia 18.08.2019 o 08:34, Ekrahb napisał:

Pomyśl, aż coś wymyślisz. Nawet, jak ktoś coś wymyśli nowego, to albo sam robi taki serwer, albo od razu szuka programisty.

Mi się wydaje, że Ty właśnie łasisz się na nowe tryby, a nie na te już istniejące.

No tak jakby ?aczkolwiek pomysły, które już istnieją również bym zaakceptował chodzi mi tu przede wszystkim o coś czego się często nie spotka. A sam również próbuje coś wymyślić tylko patrząc na to racjonalnie są to pomysły raczej na krótki czas bądź nie na umiejętności MC więc muszę pomyśleć bardziej chyba, że ktoś da ciekawy pomysł.

• sk8erace1 zmienił(a) tytuł na Jakie serwery aktualnie są najbardziej popularne i oryginalne w miarę?
Opublikowano

No to chyba panie nie wiesz co to survival+frakcje :) radze sie zaglebic w temat, bo bardzo roznia sie od  "gildii" ktore zapewne miales na mysli.

Opublikowano
Dnia 21.08.2019 o 14:45, Engecio napisał:

No to chyba panie nie wiesz co to survival+frakcje ? radze sie zaglebic w temat, bo bardzo roznia sie od  "gildii" ktore zapewne miales na mysli.

Frakcje i gildie mają ze sobą wiele wspólnego i wiem, że nie jest to to samo. Gram w te gre od 2011. Ale faktycznie chodziło mi o gildie. Jednak na frakcjach gra w większości dzieciarnia albo gatunek wymarły pt. Gimbusy. Także jak pisałem podziękuję za takie propozycje.

Opublikowano

Skoro grasz od 2011 roku, to powinieneś wiedzieć, że dobrze skonfigurowane frakcję potrafią przynieść wiele radości. Kiedyś to był hit. Niestety dzisiaj został zapomniany, m.in. przez FunnyGuilds i huzuni.

Opublikowano
Dnia 17.08.2019 o 15:43, sk8erace1 napisał:

Najbardziej popularne są BedWarsy i SkyWarsy. Z tych normalnych trybów odtatnio o dziwo popularność skyblocków wzrasta. Nie mniej jednak największe zapotrzebowanie jest na RPG.

What? Nigdy nie było takiego zapotrzebowania, to jest ciągła ta sama grupka osób, która robi zapowiedzi serwerów, a potem wisi to sobie w zapowiedziach, oni z podobnymi sobie klepią się po pleckach, że "no zapowiedź fajna, czekam, aż serwer wystartuje". Ale nie no - powstaje Discord, robi się wzajemne kółko adoracji, nakręca się hype (W międzyczasie Poncjusz wchodzi i próbuje podpierdolić graczy do siebie na Avernusa xD) i tak czas sobie mija, śmieszki heheszki no i koniec końców wersja grywalna w 90% procentach przypadków nie wychodzi z Limbo produkcyjnego, bo coś tam coś, bo rozłam w ekipie, bo się okazuje, że RPG w mc zrobić, to nie takie hop-siup, że programistom się nie opłaca (niepotrzebne skreślić), a najczęściej wychodzi na to, że RPG robią "stare pryki" i jednak życie prywatne ważniejsze/ciekawsze/łatwiejsze (czego ofc nie wyśmiewam - żeby się ktoś nie czepiał) i jemu się trzeba poświęcić a nie klockom na cały etat.

No dobra, a pozostałe 10%? No właśnie nic... Znam może kilka serwerów "RPG", które pokazały coś graczom. No i w sumie... mało kto tam grał, działały od kilku dni do kilku miesięcy i się skończyło. Działających na chwilę obecną serwerów znam może z dwa + avernus (bo pewnie poncek ciągle go prowadzi) - graczy tam zwykle jak na lekarstwo.

Tak więc bym polemizował, że jest zapotrzebowanie na tego typu serwery ?

106071453484304291456.jpeg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...