Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jakie są wymagania Army III?

Viper213

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko ludzie sprawa jest prosta czy jest ktoś w stanie mniej więcej chociaż podać mi wymagania army 3? ja wiem ze są na stronach o gierkach itp ale to co jest tam pokazane to pisał chyba jakiś 5 latek bez rąk

Opublikowano

Zalezy co chcesz osiagnac, czy zalezy ci na minimalnej grafice w 30 fps czy na czym. Wez to opisz bo nikt tu nie jest jakas kurde wrozka zebuszka zeby wiedziec co ci w glowie siedzi.

Opublikowano

no chodzi o to że sprzęt jest git a czego bym nie ustawił to 25 fps i nie wiem czy to ja mam jakiegoś raka czy ta gra na chuj wie jakie wymagania

Opublikowano

Gra głównie leży na procku, więc jak masz słaby procesor z słabym IPC to co byś nie robił to i tak gra będzie chodziła strasznie, szczególnie w takich trybach jak KOTH - na spawnie wszystko super, wchodzisz do miasta i pyk 30fps.

Arma 3 to ogólnie stan umysłu - czasem ustawienie kilku opcji na ultra dawało więcej fpsów niż wszystko na low. Kiedyś się po prostu ustawiało większość rzeczy na high/very high/ultra, bo jak się ustawiało niżej to nagle procesor zajmował się tymi pierdołami. Największy boost wydajności natomiast dawało zmniejszenie odległości rysowania.

ProfilingBranch nadal jest aktualny, tutaj więcej info - https://community.bistudio.com/wiki/Arma_3_Steam_Branches#Arma_3

• pannikodem zmienił(a) tytuł na Jakie są wymagania Army III?
Opublikowano

no ok bo ogólnie sytuacja wygląda tak mój pc Cpu: amd fx-6300 gpu: msi rtx 2060 6gb ram: 16gb 2133mhz DDR3 i  jakaś tam płyta gigabyte na tym laguje i teraz pytanie bo składam nowego dziada i czy bedzie działać normalnie cpu: intel i7 9700k gpu rtx 2060 6gb ram 16 3200mhz DDR4 i płyta msi  z390 gaming plus

Opublikowano

W KOTH w centrum akcji będą nadal zdarzać się spadki, ale w większości przypadków będzie ponad 60fps. Zależy w jakie tryby grasz, KOTH jest najbardziej wymagający.

Jak poświęcisz kilka chwil na zabawę ustawieniami i będziesz je sprawdzał na mapce z warsztatu (YAAB) to dojdziesz do sweetspotu jakość/wydajność. Oczywiście gra na SSD to podstawa.

Opublikowano

No to powinno to wszystko dobrze działać. Ustaw sobie pierw ustawienia pod siebie, potem sprawdź jak na YAAB to chodzi, drobne poprawki ustawień i na KOTH powinno być bardzo dobrze. Albo od razu na KOTH sprawdzić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...