Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z serwerem hamachi dla macbooka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem utworzylem serwer hamachi na wersje MC 1.14.4 mam windowsa 7 , kolega ma windows 10 a drugi kolega ma macbooka gdy wchodzi na serwer przez chwile pochodzi ale po max 8s wywala go z serwera 'Upłynął limit czasu żądania" gdy pinguje mnie na hamachi wszystko niby działa. Jak moge pomóc mu z tym? czy to jednak u mnie coś go blokuje ale skoro jeden kolega gra to chyba u tego drugiego coś musi blokować łączenie ze mną?

Opublikowano

@GraczManek

Masz zewnętrze czy wewnętrzne  ip ?

Otwórz server bez hamachi wejdź na stronę "moje ip" sprawdź jakie masz ip i podaj te ip razem z portem do servera kolegą i sprawdźcie czy dacie rade się połączyć bez hamachi ( hamachi z doświadczenia wiem że zawsze jakieś problemy były przy łączeniu i znajdowniu serverów)

Opublikowano

Nic nie kombinowałem i samo zaczęło działać, ale i tak bardzo dziękuje za porady! ;D 

i przy okazji jeszcze jedno Pytanie bo utworzyłem teraz serwer na paczce modów i chcę na singlu wygenerować świat w trybie Biomes o Plenty i ten save wrzucić na serwer ale za bardzo nie wiem w jakim folderze "World" go wrzucić bo z modyfikacjami jest tam multum plików i nie wiem który podmienić a wydaje mi się ze gdy serwer zostaje odpalony poraz pierwszy nie uwzględnia tej modyfikacji Biomes o Plenty i renederuje zwykłą mape z tymi cudawiankami

Opublikowano

tworzysz swiat z moda

wchodzisz w pliki serverowe i usuwasz zawartość folderu world, a zawartość świata z moda ( musisz wejść w save i skopiować zawartość tego świata) wrzucasz do pustego już folderu world i odpalasz server 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...