Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Plugin/skrypt na generowanie wysp o ustaloną odległość

Gość vertek123

Rekomendowane odpowiedzi

Gość vertek123
Opublikowano

EDIT: Mamy plugin islandworld, ale wyspy tworzą się jakieś 20 kratek obok ( czy da się to zmienić? )

i drugie pytanie: czy da się zrobić ulepszanie wyspy? (na przykład ulepszanie ilości graczy na wyspie, wielkość wyspy itp) "dalej mówię o island world"
Można dawać propozycje innego plugina

Opublikowano

hmm, ja bym zapisał współrzędne środka wyspy do listy, a potem użył generowania w stylu (Współrzędna X poprzedniej wyspy) + (odleglosc X), (Współrzędna Ypoprzedniej wyspy) + (odleglosc Y),

albo generowania siatki, i potem przypisywania poszczególnych wysp graczom, zaczynając od środka, a potem sprawdzaniu najbliższych wolnych wysp..

Nie mogę napisać ci tu konkretów, bo w javie uczyłem się podstaw, ale przerzuciłem się do c++, więc nie jestem w stanie napisać tu gotowej linijki kodu.

Pomogłem ci ? Zostaw Lajka :)

To ty mi pomogłeś /aś? Przyjmij moją wdzięczność :) [i oczywiście lajka :)]

POZDRAWIAM SERDECZNIE! 

Opublikowano
9 godzin temu, vertek123 napisał:

Witam, mój kolega ma problem ponieważ chciałby napisać autorski plugin na tworzenie wysp na skyblock'u. Nie wie jednak jak zrobić generowanie nowych wysp na jednym świecie aby były one oddalone o określoną ilość kratek.

Nie wiem jak wyglada u was system, czy macie stworzone jakies wyspy ktore moga miec pustego wlasciciela czy cos takiego, ale jak juz je tworzycie to po prostu do kazdej wyspy dodawaj np. 10 do X (co w tym trudnego, albo X, najlepiej narysujcie sobie jakis schemat i jak tworzycie wyspy po kolei, wklejacie schematy czy cos takiego (rysunek z kratkami) to sprawdzaj czy jest stworzona wyspa +10 kratek na X - jak tak to tworz +10 kratek na Z no chyba ze tam tez jest stworzona to lecisz jeszcze bardziej w bok itp) i bedziesz mial oddalone od siebie o dana odleglosc. Skoro twoj programista nie moze nawet wymyslic czegos takiego, to jak chce zrobic reszte? Nie wpominam o tym ze pluginow na skywars jest pelno (opensource) i zawsze mozna sobie spojrzec na kodzik. Do tego ty piszesz za kolege. A moze to ty jestes tym kolega?

kolega prosi o linka :kappa: 

Gość vertek123
Opublikowano

Zmieniłem treść pytania ponieważ chyba przewyższało nas zrobienie całego plugina ? (teraz chodzi o edycje plugina)

Opublikowano

A, to zmienia postać rzeczy, odległość między wyspami jest do ustawienia w configu IslandWorld.

Spoiler

# Region spacing
# For example if spacing is 1 and island-size 100
# Island box will have 100 x 100 size
# but WG region will have coords 1 x 99 and will be 1 block space
# between regions. (in fact two because island near will also have 1 block space)
region-spacing: 1

Ulepszenia typu powiększanie wyspy da się załatwić skryptem, ale wtedy musiałbym zagłębić się w config islandworld, bo nigdy go nie używałem.

Moim zdaniem jednak, lepszy byłby Askyblock, tam config jest bardziej przejrzysty, a i granice wyspy można zmienić permisjami.

Pomogłem ci ? Zostaw Lajka :)

To ty mi pomogłeś /aś? Przyjmij moją wdzięczność :) [i oczywiście lajka :)]

POZDRAWIAM SERDECZNIE! 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...