Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rezerwacja w hotelu - co i jak?

Sztel1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, będę rezerwował pokój w hotelu pierwszy raz i chciałbym się dopytać o pare spraw. Korzystam z Booking.com i jeśli zarezerwuje tam hotel poprzez opcje "rezerwuj" to jak to potem wygląda? Przelewam im pieniądze na konto i oni mi przesyłają jakiś papierek z rezerwacją pokoju czy jak to wygląda? Czy jesli właśnie zarezerwuje jutro pokój na wrzesień to będę musiał tego samego dnia(czyli jutro) iść go jakoś odebrać czy potwierdzić rezerwacje? Mógłby mi ktoś to opisać bo kompletnie nie mam pojęcia jak wygląda taka czynność rezerwacji pokoju w hotelu, z góry będę bardzo wdzięczny

Opublikowano

Hejo, nie ma, co się stresować ? Rezerwujesz, przesyłasz $$$, i na booking'u masz potwierdzenie rezerwacji, dokonania wpłaty, oczywiście jeżeli się zarejestrujesz. Wiele korzystam z tego typy opcji, i nigdy nie miałem sytuacji, abym na miejscu się zawiódł. Co najwyżej miałem problem ze śniadaniem.

Wyjechałem na 2 tygodniową delegację z pracy, zapłaciłem również za śniadania, a okazało się, że w tym hotelu, którym zostaje nie ma śniadań.

Wtedy po prostu pieniążki mi zwrócono. 

Jeżeli zarezerwowałeś pokój np. 20 września, to po prostu jedziesz tego 20 września na recepcje, legitymujesz się dowodem i to tyle ? 

9368_gold.png

Opublikowano
4 godziny temu, sk8erace1 napisał:

Ten hotel jest w Polsce, czy za granicą?

W Polsce a dokładniej w Warszawie 

1 godzinę temu, Omek napisał:

Hejo, nie ma, co się stresować ? Rezerwujesz, przesyłasz $$$, i na booking'u masz potwierdzenie rezerwacji, dokonania wpłaty, oczywiście jeżeli się zarejestrujesz. Wiele korzystam z tego typy opcji, i nigdy nie miałem sytuacji, abym na miejscu się zawiódł. Co najwyżej miałem problem ze śniadaniem.

Wyjechałem na 2 tygodniową delegację z pracy, zapłaciłem również za śniadania, a okazało się, że w tym hotelu, którym zostaje nie ma śniadań.

Wtedy po prostu pieniążki mi zwrócono. 

Jeżeli zarezerwowałeś pokój np. 20 września, to po prostu jedziesz tego 20 września na recepcje, legitymujesz się dowodem i to tyle ? 

Czyli oni mi nie przysyłają żadnego dowodu rejestracji i tyle? Po prostu idę danego dnia do recepcji pokazuje dowód i mam pokój tak? 

Ogólnie nie posiadam jeszcze swojej karty i jakbym podpiął kartę mojej mamy pod konto na booking.com to czy przy odbieraniu rezerwacji na miejscu miałbym jakieś problemy gdybym pokazał swój dowód a karta mamy byłaby podpięta? 

• Aive zmienił(a) tytuł na Rezerwacja w hotelu - co i jak?
Opublikowano
Dnia 23.07.2019 o 12:29, Sztel1 napisał:

W Polsce a dokładniej w Warszawie 

Czyli oni mi nie przysyłają żadnego dowodu rejestracji i tyle? Po prostu idę danego dnia do recepcji pokazuje dowód i mam pokój tak? 

Ogólnie nie posiadam jeszcze swojej karty i jakbym podpiął kartę mojej mamy pod konto na booking.com to czy przy odbieraniu rezerwacji na miejscu miałbym jakieś problemy gdybym pokazał swój dowód a karta mamy byłaby podpięta? 

Dowód rezerwacji i wpłaty masz na Booking'u po zalogowaniu do swojego konta. Powiem Ci tak: Nigdy nie podpinałem tam karty, zawsze robiłem przelewy,bo jednak boję się dodawać kartę kredytową gdzie popadnie.. Dodatkowo jeżeli mocno się stresujesz, i jedziesz daleko, normalnie możesz zadzwonić i upewnić się czy wszystko jest okej. Ja, np. mieszkam na samej północy, ale jak np. jadę w delegację do Krakowa, Wrocławia, Poznania, Krynicy Zdrój, po prostu dalekie kursy, to zawsze dzwonię i się upewniam, bo jednak jechać to 800km i mieć wała, to tak słabo. 

Dodatkowo zapewne są też opcje, że możesz zarezerwować, i zapłacić w dzień przyjazdu ?

9368_gold.png

Opublikowano
12 godzin temu, Omek napisał:

Dowód rezerwacji i wpłaty masz na Booking'u po zalogowaniu do swojego konta. Powiem Ci tak: Nigdy nie podpinałem tam karty, zawsze robiłem przelewy,bo jednak boję się dodawać kartę kredytową gdzie popadnie.. Dodatkowo jeżeli mocno się stresujesz, i jedziesz daleko, normalnie możesz zadzwonić i upewnić się czy wszystko jest okej. Ja, np. mieszkam na samej północy, ale jak np. jadę w delegację do Krakowa, Wrocławia, Poznania, Krynicy Zdrój, po prostu dalekie kursy, to zawsze dzwonię i się upewniam, bo jednak jechać to 800km i mieć wała, to tak słabo. 

Dodatkowo zapewne są też opcje, że możesz zarezerwować, i zapłacić w dzień przyjazdu ?

Czyli w sumie mogę zrobić przelew i dowód rezerwacji pokazać na telefonie na miejscu, dobrze rozumiem? 

Opublikowano
Dnia 25.07.2019 o 22:56, Sztel1 napisał:

Czyli w sumie mogę zrobić przelew i dowód rezerwacji pokazać na telefonie na miejscu, dobrze rozumiem? 

Jasne, że tak. Robie tak przeważnie, i nigdy nie miałem sytuacji, że coś byłoby nie tak ?

9368_gold.png

Opublikowano
19 godzin temu, Omek napisał:

Jasne, że tak. Robie tak przeważnie, i nigdy nie miałem sytuacji, że coś byłoby nie tak ?

Dziekuje ślicznie za pomoc i mam nadzieję, że wszystko pójdzie zgodnie z planem. Temat można zamknąć

• Aive zablokował(a) ten temat

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...