Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Chrome nie chce pobierać plików .exe

Fari_Go

Pytanie

Opublikowano

Witam serdecznie, jakoś miesiąc temu robiłem format komputera, oraz m.in też zmieniłem system z win7 na win10.

Od momentu kiedy już zacząłem działać na win10, oczywiście pobrałem ulubioną przeglądarkę chrome z microsoft edge i tu pojawił się pierwszy problem, każdy plik typu .exe nie może zostać otwarty, wykombinowałem tylko tyle że muszę wejść we właściwości takiego pliku i zaznaczyć "odblokuj", wtedy normalnie się otwiera. Oczywiście nie jest to jakiś strasznie duży problem, jednak byłoby dużo wygodniej gdybym nie musiał wchodzić w te właściwości za każdym razem.

Druga sprawa, gdy chcę już pobrać plik .exe na chrome to ni chu chu, kiedy pobranie pliku dobiega końca, automatycznie wyskakuje "niepowodzenie - zablokowane", inne typy plików mogę pobierać bez problemu.

post-1403164-0-73516200-1494665974.png

1 odpowiedź na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dlaczego mi się wydaje, że masz coś z uprawnieniami nabazgrane i nie jesteś administratorem komputera? 

Dlatego system z góry blokuje ci instalowanie i pobieranie plików .exe. Coś jak blokada w szkołach.

Mogę się mylić, ale nie mam innego pomysłu ?

Skąd pobierałeś system? Polecam pobrać ze strony microsoftu: https://www.microsoft.com/pl-pl/software-download/windows10

Możesz tam pobrać instalator, który nagra ci instalkę od razu na pendrive i tyle (jeżeli jeszcze nie masz numeru seryjnego to możesz przy instalacji kliknąć pomiń). A jeżeli masz laptopa, lub coś tego typu, to system automatycznie po uruchomieniu aktywuje się ?

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...