Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Exe i JAVA

MaxTheFuck

Pytanie

Opublikowano

Witam

Chodzi o to że posiadam plik w java tak ja na skrinie https://imgur.com/a/L4yUIXw

W jakim programie moge edytować ten kod?

Czy moge go edytować w eclipse? Jeżeli tak to jak go wrzucić do eclipse?

10/20/100/150/200/300/400/500/600/700

3 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Możesz zdekompilować ten kod, ale otrzymasz albo bytecode albo niepełny kod w Java.
Pliki .jar,.jad i inne używające Java możesz edytować dekompilerem, ten jest jednym z najpopularniejszych: http://java-decompiler.github.io

Ze strony musisz pobrać program "JD-GUI"

Jestem programistą, zaufaj mi :)

Opublikowano

prawy przycisk myszy na plik i właściwości. Tam zobacz typ pliku. Raczej nie jest to kod źródłowy .java to byś nie uruchomił a po sugerowanej ikonce domyślam się, ze może jest to plik typu .class (czyli kod bajtowy java, który jest uruchamiany przez maszynę wirtualną javy) albo .jar.

I jak pisał @nycaffjs możesz spróbować użyć dekompilatora.

Opublikowano

posiadasz plik EXE, teoretycznie nie wiadomo w jakim języku zostało to napisane bo ikonkę możesz ustawić dowolną

jeżeli rzeczywiście byłoby to napisane w  Javie to musisz przekonwertować plik aby móc go edytować np. w eclipsie, z praktyki powiem że po konwersji to w plikach masz same krzaczki i więcej roboty z poprawianiem niż pisaniem samemu tego od nowa ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...