Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

GTA V - znikające tekstury

Kamciu ;v

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema,

mam problem z grą GTA V, a mianowicie strasznie znikają mi tekstury, głównie w mieście, nie zależy to od ustawień graficznych.

To jest coś w tym rodzaju: https://www.youtube.com/watch?v=LFH4rj3ieXc

Zrobiłem update sprzętu (wcześniej było identycznie):

1. Procesor Intel Pentium E6600 2x3,06GHz ->>> Intel Xeon 5460 4x3,4GHz - bez zmian

2. Karta graficzna Palit GTS 450 1GB ->>> Windforce R9 380 4GB - bez zmian

3. Dysk HDD 1GB ->>> SSD 240GB - bez zmian

4. 4GB RAM DDR3 1333MHz ->>> 8GB RAM DDR3 1333MHz - bez zmian

Płyta główna to GA-EG41MF-US2H

Co może być przyczyną tego problemu?

Dodam, że po zmianie sprzętu zmieniło się tylko to, że mogę grać na ustawieniach wysokich w praktycznie wszystkich grach, ale tekstury jak były tak są nadal...

Dodatkowo mój brat posiada laptopa Acer F5-573G (i5-7200u,940mx,8gb ram,ssd) i u niego ten problem już nie występuje.

Z góry dzięki za pomoc!

Opublikowano

Jest to dość znany problem wśród społeczności tej gry i istnieje kilka rozwiązań. Jedną z najpopularniejszych metod jest zmiana wersji DirectX w ustawieniach gry z 10 na 11.

Opublikowano
2 godziny temu, Rayzer. napisał:

Jest to dość znany problem wśród społeczności tej gry i istnieje kilka rozwiązań. Jedną z najpopularniejszych metod jest zmiana wersji DirectX w ustawieniach gry z 10 na 11.

Niestety nic sie nie zmieniło...

Edit: Zauważyłem, że problem istnieje tylko w trybie fabularnym gry, ale po przełączeniu się na chwilę do menu, tekstury sie pojawiają..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...