Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

MYSQLI (obiektowe)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem z odebraniem odpowiedzi od serwera sql. To znaczy wiem jak wykonać zapytanie znam podstawy SQL'a i trochę więcej niż podstawy php. Problem polega na tym że nie mogę pobrać wyniku zapytania:

$wynik = $mysql->query("SELECT `stat` FROM `ref_stat` WHERE `referer` LIKE '".$_SERVER['HTTP_REFERER']."'");
$dane = $wynik->fetch();
#		_array
#		_assoc
#		_all
echo $dane;
echo $dane[1];
echo $dane['stat'];

Problem nie polega na tym że nie potrafię wybrać z tablicy lub tablicy asocjacyjnej wpisu który zapisuje funkcja fetch(). Problem polega na tym że wartość albo nie jest wyświetlana albo jest wyświetlany błąd bo wartość to bool a serwer nie może przerobić jej na string'a.

Tak łączę się prawidłowo z serwerem dlatego że robię to samo pobierając inne dane (z wyłączenie użycia WHERE), wiem że zapytanie jest poprawne, serwer teoretycznie powinien zwrócić jedną wartość int.

Byłbym też wdzięczny jak by ktoś mi podesłał poradnik albo jakiś artykuł jak wykorzystać wszystkie funkcje dotyczące wyników zapytań i ogólnie całego mysqli obiektowego dlatego że w necie ciężko znaleźć coś rzetelnego a nawet jak coś znajdę nie mogę być pewny że jest to poprawne. Szukałem też w dokumentacji (en) i szczerze albo nie znalazłem albo jest nie wiele. Ewentualnie jeżeli ktoś by mi pokazał całą oryginalną klasę mysqli żebym mógł ją sobie przejrzeć i przeanalizować.

Z góry dzięki że ktoś pomógł.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...