Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Spadki fps na dobrym sprzęcie

Krzyn

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, ktoś gra w takiej konfiguracji? Ostatnio czuje spadki fps. Sprzęt to nie jest jakiś kombajn, ale do lola chyba wystarczający. i5 7400/1050TI/8GB ram.

Ile macie fps w takiej konfiguracji? Gram oczywiście na fhd.

Opublikowano

Zobacz podczas gry wykorzystanie CPU/GPU/RAM/DYSK. Może coś zjada zasoby, a nie powinno.

Ja przy starszym procku, ale 12GB ramu, mam stałe 120FPS zblokowane zero dropów płynna gra.

585051449511123978085.jpeg

Opublikowano

A ja mam właśnie zablokowane na 75 i czuje dropy. Polecasz jakiś program, który mi pokaże wykorzystywanie w grze, a nie przez menadżer zadań? Chyba, że Chrome jest winny. Gram zawsze przy muzyce, a on troche ramu zjada.

Opublikowano

Przeskanuj kompa, może jakiś wirus.

Albo użyj narzędzi do naprawy lola, przed logowaniem masz taka możliwosć.

585051449511123978085.jpeg

Opublikowano

Możesz też sprawdzić, jakie są temperatury na cpu/gpu podczas grania programem hwinfo. 

Mobo: Aorus Z390 Pro|Cpu: i7 9700|Ram: Patriot Viper 4 3600MHz 16GB|Gpu: Rx 580 8GB|Psu: Seasonic Focus Plus 650W|Cooler: Noctua NH-U12A|Case: Corsair 220T 

• Aive zmienił(a) tytuł na Spadki fps na dobrym sprzęcie
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

@Krzyn Tak, temperatury są w normie. 

Mobo: Aorus Z390 Pro|Cpu: i7 9700|Ram: Patriot Viper 4 3600MHz 16GB|Gpu: Rx 580 8GB|Psu: Seasonic Focus Plus 650W|Cooler: Noctua NH-U12A|Case: Corsair 220T 

Opublikowano

miałem podobny problem. Okazywało się, że coś zjada % zuzycie dysku. Jeśli dochodziło do >90% to były dziwne przycinki z 120fps na 10-20 i trwały doslownie sekundy. Czasami wystarczał reset komputera, ale przeważnie musiałem zamykać wszystkie poboczne aplikacje działające w tle.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...