Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Przeniesienie plików serwerowych z 1.12 na 1.14

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mamy z kumplem aktualnie serwer postawiony na Craftserve 1.12.2 kończy nam się "umowa" i chcemy przenieść na inny hosting + zmienić wersje na 1.14 jak to wygląda pluginami itd. Czy mapa się nie uszkodzi po zmianie z 1.12 na 1.14. Pluginów nie mamy jakiś tam specjalnych ale za to mamy LWC które no szkoda żeby te wszystkie blokady poszły się "walić". Co polecacie zrobić w takim wypadku ?

Opublikowano
Przed chwilą, sk8erace1 napisał:

Mapa na 90% się uszkodzi, jeżeli chodzi o pluginy to musisz sprawdzić czy są kompatybilne z wersją 1.14.

Właśnie mnie ubiegłeś, co do odpowiedzi, ale jak mapa może się uszkodzić ze starszej wersji gry na nowszą? Wygenerowane chunki pozostaną takie, jakie są, a reszta będzie na wzorze 1.14.2.. Bloków żadnych nie usuwali w 1.14.2, tylko dodali, z tego, co mi wiadomo..

Opublikowano
9 godzin temu, AndrzejPompka napisał:

No dobra czyli co ? chyba najlepiej generalnie będzie pobranie plików i sprawdzenie na komputerze przed wrzuceniem tego na hosta ? 

Dokładnie, jednak nie wiem, czy na Twoim hostingu masz możliwość pobrania, czy wglądu do pliku startującego.

Dodatkowo, skorzystaj z tego https://bukkit.gamepedia.com/Setting_up_a_server

Pliczek startowy .bat na windows, żeby nie było..

Opublikowano

Udało się wszystko przenieść bez bólu ? Choć nie wiem czy nie mam problemu dot. mapy mogę się mylić bo w sumie pierwszy raz mam do czynienia z 1.14.3 a więc jak idę do wioski którą miałem zapisaną pod danym "home" to wiadomo budowa wioski jest z wersji 1.12.2 ale za to villager "rolnik" nie moge z nim handlować ponieważ jak klikam na niego prawym przyciskiem to wyskakuje mi okienko handlu ale momentalnie mi je zamyka i nie wiem czy to wina tej zmiany czy tak po prostu ma być i  z czasem ogarnę cała tą wersje 1.14.3

• Biter. zmienił(a) tytuł na Przeniesienie plików serwerowych z 1.12 na 1.14

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...