Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

xcx

orzechovsky

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ciekawy skrypt.. Jak dla początkujących, może i nawet się przydać, bo przecież czemu nie? Tylko problem tkwi w tym, że tacy początkowi właściciele serwerów gry Minecraft powinni znać komendy pluginów, które zamieszczają na swoich serwerach, z powodu, chociażby niechcianych backdoorów, a takich pluginów jest mało, ale niestety jest. Jak to ująłem, początkowi twórcy nowej społeczności powinni znać komendy, gdyż to jest podstawa, a bez tego ani rusz, dodatkowo, to chyba nikt nie chciałby grać na serwerze czyimś, gdzie nie jest coś dopracowane, gdyż główny administrator nie zna komend.. Ułatwienie to jakieś jest, ale poniżej wstawię screena, którego się chyba nikt nie spodziewał..

image.png

Propsy dla Pana na screenie :)

Opublikowano (edytowane)
Dnia 9.07.2019 o 10:16, Ekrahb napisał:

Ciekawy skrypt.. Jak dla początkujących, może i nawet się przydać, bo przecież czemu nie? Tylko problem tkwi w tym, że tacy początkowi właściciele serwerów gry Minecraft powinni znać komendy pluginów, które zamieszczają na swoich serwerach, z powodu, chociażby niechcianych backdoorów, a takich pluginów jest mało, ale niestety jest. Jak to ująłem, początkowi twórcy nowej społeczności powinni znać komendy, gdyż to jest podstawa, a bez tego ani rusz, dodatkowo, to chyba nikt nie chciałby grać na serwerze czyimś, gdzie nie jest coś dopracowane, gdyż główny administrator nie zna komend.. Ułatwienie to jakieś jest, ale poniżej wstawię screena, którego się chyba nikt nie spodziewał..

image.png

Propsy dla Pana na screenie ?

Bardzo dobrze mówisz i popieram twoje zdanie. Jeśli ktoś nie zna komend to niech nie tworzy serwera. Jednak w zamyśle miałem też takie coś, czego tutaj nie ująłem: komenda "/pex user (nick) group set (ranga)" jest na prawdę długa, więc jeśli istnieje możliwość skrócenia tego, to właśnie została ona zaprezentowana. Komenda została "ucięta" do minimum bo opiera się na samym nicku i randze jaką administrator chce nadać, co wiąże się z tym że ekipa serwera zaoszczędzi trochę czasu. Komenda składa się z dwóch słow, a /pex z 5 (nie licząc słowa po /) więc jest to na prawdę maksymalnie skrócona wersja. Również tyczy się to komendy /degrad, w której jest tylko jedno słowo! Mianowicie nikt gracza, który za przewinienie został ukarany degradacją do rangi podstawowej, jaką na większości polskich serwerów jest "Gracz". Dziękuję i pozdrawiam!

EDIT: A co do screenshota zamieszczonego w twojej odpowiedzi: Słusznie. To jest tak jak ze szkołą. Jak będziesz się słabo uczył i będziesz ją olewał, możesz pakować walizy do sprzątania ulicy, a jeśli się dobrze uczysz i cięzko pracujesz, wiesz że masz szanse być np. najlepszym informatykiem w polsce! Takie jest moje zdanie. Pozdrawiam!

Edytowane przez orzechovsky

supreme.gif

• sk8erace1 zmienił(a) tytuł na [Skrypt] Łatwy skrypt na awans
  • 5 miesięcy temu...
Gość vertek123
Opublikowano (edytowane)

Zamiast:

command /awans [<text>] [<text>]:

Mógłbyś zrobić:

command /awans [<offline player>] [<text>]:

I jeszcze co do tego:

if arg 2 is not "MOD" or "ROOT" or "VIP" or "YT" or "SVIP" or "Helper" or "TW":

Nie każdy musi zrobić akurat takie rangi, poza tym z kąd wiesz że ktoś zrobi range YT a nie YouTuber? Jak na moje oko ja bym całkowicie wywalił tą linijkę - lepiej już dać rangę którą niema (tak jak to można zrobić w permissionex - wtedy grasz niema prefixu) niż ograniczać kogoś lub zmuszać do edytowania kodu (I nie mówię tutaj o żadnym konciku do edytowania dla graczy tylko konkretnie szukanie w całym kodzie czegoś - poza tym i tak niema żadnego takiego konta do edycji 😛).
Sam skrypt może być trochę przydatny żeby zyskać trochę czasu ale jest bez sensu, gdyż nie odwzoruje całego permissionex (wiem że najprawdopodobniej nie taki był twój zamysł) ponieważ nie zrobisz tam na przykład: nadawania rang na czas

Edytowane przez vertek123
  • 4 miesiące temu...
  • 1 rok później...
  • 9 miesięcy temu...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...