Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z PlotSquared

RybekPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam plugin PlotSquared i Moby się nie spawnują kiedy chce z jajka spawnować owce to nic się nie dzieje ale kiedy komendom /spawnmob to zwierzę się pojawia ustawiałem /mv modify set monsters true i /rg flag __global__ mob-spawning allow (Czy jakoś tak?) I nie wiem jak włączyć zwierzęta a potwory wyłączyć. Pomocy!!

Zauważyłem iż jak jest /rg flag __global__ mob-spawning deny to nie można zespawnować komendom nawet czyli /rg flag __global__ mob-spawning allow jest dobrze a  /mv modify set monsters true też jest dobrze bo jak wyłączyłem to znikały i się nie pojawiały nawet wiec wszystko jest dobrze ale nie można z jajka zespawnować.

MPCForum Baner (4).png

Opublikowano

W folderze PlotSquared znajdź plik worlds.yml, po czym w nim znajdź swój świat i sprawdź, czy masz ustawione tak, jak niżej:

event:
  spawn:
    egg: true
    breeding: true
    custom: true

Opublikowano

Dzięki pomogliście A mam pytanie czemu jak wpisuje /d auto to mi każe podać zmieną /d auto (1,1 lub 1;4) A zeby wyczyscici i usunąć działkę trzeba zapisac region czy cos takiego rg2 wyskakuje.

MPCForum Baner (4).png

• sk8erace1 zmienił(a) tytuł na Jak wyłączyć zwierzęta na działce?
  • sk8erace1 zmienił(a) tytuł na Jak wyłączyć zwierzęta na działce? PlotSquared
Opublikowano

Tam podaje 1,4 czyli ze 1 dzialka i robi 4 dzialki zajmuje na raz! A che aby tylko /d auto i zajmuje tylko jedą a nie 4 

Pisze coś ze rg2

MPCForum Baner (4).png

Opublikowano
1 godzinę temu, RybekPL napisał:

Tam podaje 1,4 czyli ze 1 dzialka i robi 4 dzialki zajmuje na raz! A che aby tylko /d auto i zajmuje tylko jedą a nie 4 

Wpisz komendę, którą się bawisz i podaj informacje, które dostajesz po wykonaniu komendy. Najlepiej zrób screenshota i go tu wrzuć.

1 godzinę temu, RybekPL napisał:

Pisze coś ze rg2

Ja to bym coś zjadł

Opublikowano

No Właśnie mam tłumaczony przezemnie plotsquared i jak chce /plotme auto to musze wpisać (1,1 lub 1,4 albo 1:4 lub 1:1) a jak usuwam działkę to muszę zapisać świat jakoś wpisywać jakieś dwie komendy i to nie działa a przy czysczeniu działki to wogule nie działa a wersjie plotsquared pobierałem chyba 7 i klops. 

A i jak działki usuwam w niektórych miejscach to te działki robią na środku dziure i 

I bym chciał aby działki działały pod /plotme auto a nie /plotme auto 1:1 lub 1,1

A i jak zrobić aby nie było /d usun i żeby nie wyskapiwało jakieś zapisywanie swiata czy działki.

2019-07-11_19.43.26.png

2019-07-11_19.40.32.png

2019-07-11_19.42.09.png

MPCForum Baner (4).png

• sk8erace1 zmienił(a) tytuł na Problem z PlotSquared

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...