Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z itemstack

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam mały problem. Piszę plugin na sklep na tabliczkach w minecraft pod moje API tylko jest problem w pluginie dziala wszystko co ma ID takie które da się przedstawić w formie int a jak jest ID typu 1:0, 1:4 to pokazuje ze gracz nie ma takiego przedmiotu w eq pomimo tego że go posiada.

Opublikowano

Jeśli piszesz pluginy, to powinieneś wiedzieć, że 1:0 to nie jest normalne id występujące w bukkicie.

Argument przed dwukropkiem to id, natomiast argument za nim to data.. Jak itemek jest np. zwykłym kamieniem, to wystarczy jego proste id.. 1, czy tam inne, już nie pamiętam id kamienia..  Jeśli chcesz wziąć inne id, przykładowo brzozową deskę, to musisz pierw wyciągnąć id zwykłej deski, a później dodać w data odpowiednią liczbę..

Przykładowo - 14:4

new ItemStack(14, 1, (short) 4)

Z koxem to działa inaczej, jest refil i kox, mają te same id i data, bodajże.. Dlatego tam kox i refil różni się tylko w itemstacku wytrzymałością, choć pewny nie jestem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...