Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zwolnienie z podatku do 26 roku życia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema. Nakreśli mi ktoś bardziej jak będzie wyglądała sytuacja od 1 sierpnia kiedy to wchodzi ustawa o braku podatku do 26 roku życia z pracy? Jak to na prawdę będzie  wyglądało i co się z tym wiąże?

Opublikowano

Będziesz żył jak król i pławił się w bogactwie.

Pomyśl teraz,  jak Twój ojciec czy matka zarabiają  tyle samo co Ty  albo na podobnym poziomie  zostanie im mniej pieniędzy w kieszeni czyli faktycznie będą zarabiali mniej a Ty więcej od nich.  
Skończy się ulga to zaczniesz dopiero płacić podatki i wspierać ich emeryturę którą olewałeś nie płacąc podatków do 26 roku życia. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

@Ktosiu pierdolenie o szopenie, liczy się tu i teraz. Za kilka lat to może i meteoryt walnąć w ziemie i ch*j Ci z tego, że płaciłeś podatek do 26 roku życia jak i tak na tym nie skorzystasz. Nie gadaj chłopakowi o tym co będzie za kilka lat tylko wytłumacz mu na czym polega zwolnienie z tego podatku bo sam nie jestem w temacie i szczerze mam wysrane na politykę bo kogo nie wybierzesz wszyscy będą kradli i wciskali ludziom kit by zdobyć poparcie. PiS zdobędzie jakiś tam % poparcia u młodych i co z tego? Wszystkim młodocianym pracownikom będzie to na rękę.

Opublikowano

A co tu jest do tłumaczenia ? 

Jak można nie zrozumieć że od sierpnia  do grudnia osoby poniżej 26 roku życia nie będą miały pobieranego podatku z wypłaty. 

Podatek zapłaci dopiero jak średnio zacznie zarabiać powyżej 7 tyś zł miesięcznie a to mu chyba raczej nie grozi. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...