Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ilość RAMu potrzebna na serwer dla 4 osób

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam ważne pytanie.

Ile Gb ramu potrzeba by shostować server dla 4 osób bez modów,  będziemy dużo budować itp.

• Rayzer. zmienił(a) tytuł na Ilość RAMu potrzebna na serwer dla 4 osób
Opublikowano
1 godzinę temu, SQELpl napisał:

Mam ważne pytanie.

Ile Gb ramu potrzeba by shostować server dla 4 osób bez modów,  będziemy dużo budować itp.

licz że 200-300mb ramu na głowe + tak jak kolega wyżej nie ładuj się na 1.14 jest chyba jeszcze niestabilną wersją

Opublikowano

1,5 - 2 gb spokojnie wystarczy na 4 osoby, nawet z kilkoma małymi pluginami. Od jakiegoś czasu gram na takim serwerze z podobną liczbą graczy i praktycznie nie ma lagów. PaperSpigot na 1.14.3 jest już całkiem stabilny, polecam spróbować.

U mnie na takim serwerze (1,5gb , 2 pluginy, 4-5 osób, Paper 1.14.3) mam stałe 20 tps.

3 gb to duża przesada, sporo przepłacisz, a połowy tego i tak serwer nie będzie używał.

Opublikowano

O ile się nie mylę to jest możliwość przetestowania serwera przez 24h na różnych hostingach. Co możesz zrobić i zobaczyć jak się będzie grało, a później zdecydować się na zakup.

Moim zdaniem 2gb wystarczy.

585051449511123978085.jpeg

Opublikowano

jezezli chodzi o sam ram to zawsze mozesz sobie zrobic serwer na localhoscie i przypisywać różne parametry ? Wchodzisz ty + 3 boty, dodajesz mody i sprawdzasz czy nie bedzie outofmemory

4Headzik

Opublikowano

Jeżeli nie użyjesz ani pluginów, ani modów i zainstalujesz zwykły silnik nie obsługujący pluginów to 1-1,5GB wystarczy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...