Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z mikrofonami - cichy dźwięk

Sozter55

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Borykam sie od juz od dlugiego dlugiego czasu z problemem ze strasznie cicho mnie slachac. Mam dwa mikrofony (nazw nie pamietam musial bym z domu dopiero napisac) ale jeden mam na USB a drugi normalnie na 3,5mm. 

Na jednym jak i drugim strasznie cicho mnie slychac w Windows mam juz ustawine + 20dB na discordzie tez na full a mimo wszystko jak wchodze to i tak zawsze jakis nowy ktory dolaczy do grania musi dac mnie na Vol 200+ a i tak mowi ze slabo.

Co ciekawsze mikrofon USB kupilem na polecenie kolegi ktorego slychac bardzo dobrze probowalismy ustawien takich jak on ma ale nic nie dalo (poprostu wpial mikrofon i mu dziala bez zarzutow) nie wiem czy to moze ja musze pobrac jakies sterowniki do mikrofonow czy sa jakies specjalne programy wzmacniajace wydajnosc. Prosil bym o pomoc bo juz nie daje rady a drzec sie do mikrofonu tez mnie zaczyna juz irytowac + powtarzanie jednego zdania po dwa raz

Windows 10 (formatowalem jakies 2 tygodnie temu) nic nie dalo dalej tak samo

Po powrocie do domu sprawdzilem jeszcze raz wszystko i okazalo sie ze nie mam wogole zainstalowanego programu Realtek.

Wlasnie teraz pobieram i sprawdze czy cos tam z ustawieniami pomoze.

Nadal oczekuje jakiejkolwiek pomocy jesli ktos ma jakis pomysl.

HELP

• Aive zmienił(a) tytuł na Problem z mikrofonami - cichy dźwięk

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...