Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Spell - Stun - Soul na sekundę

AceDB

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,
zacząłem się uczyć robienia czarów, także nie jestem w tym jeszcze dobry, więc potrzebuję pomocy przy skrypcie.
Otóż chcę zrobić czar target, który stunuje. A więc jak on ma działać:
Czar ma się dać włączyć i wyłączyć, tzn. jak użyję czaru to przeciwnik dostaje stuna i jak użyję go ponownie to anuluje spella.
Czar ma zabierać 100 soula na sekundę. Więc stun ma trwać dopóki nie skończy się soul.

Mam już zrobionego stuna i pobieranie soula na sekundę, ale tylko przez czas trwania czyli obecnie 5 sekund

Chodzi o to, że nie umiem napisać, żeby stun trwał dopóki mam soula.
Może jest ktoś w stanie mi pomóc?

Opublikowano

Zrób storage, na którym nie można się ruszać, a potem odpowiednio w skrypcie zrób warunek nadawania / zdejmowania tego storage.

Chętnie przyjmę jakies zlecenia OTS (Cena: Do Uzgodnienia)

- Lua, - C++,- Baza Danych

- Konfiguracja VPS/Servera Dedykowanego pod OTS (Linux)

Expie smurfy 30 lvl'e na LoL'u  - zainteresowany? pisz PW.

Opublikowano
23 minuty temu, rafaeru napisał:

zrób tak ze stun działa 1 sekundę i odnawia się jesli getPlayerSoul >= 100 i wtedy zabiera te 100 soula

Zrobiłem tak jak napisałeś. Stun się odnawia. Tylko chcę jeszcze zrobić, że mogę włączyć czar i czar się wyłącza dopiero, gdy użyję go ponownie lub nie będę miał 100 soula. Ja w swoim skrypcie mam :
local times = 5

for i = 1, times do

więc stun jak i pobieranie soula działa tylko te 5 sekund

Opublikowano

to zrob to w creaturescripts onThink w sensie caly mechanizm od stuna i pobierania soula a w spells zrob tylko wlaczanie i wylaczanie spella ustawiajac jakis storage ktory bedzie aktywowal skrypt w creaturescripts

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...