Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z uprawnieniami i niedziałająca komenda.

Saftex

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Stworzyłem za pomocą pluginu PermissionsEX dwie grupy: Admin i Gracz. Po stworzeniu ich oraz dobraniu im kolorów, nadałem sobie grupę Admin. No i wszystko elegancko! Po wpisaniu wiadomości na czacie mój nick jest czerwony a przed nim pisze Admin. No i do tego momentu jest dobrze... Gdy próbuje ustawić domyślną grupę komendą : /pex set default group Gracz (Aby nowi gracze po wejściu na serwer byli w grupie Gracz), pojawia się błąd: Error in command syntax. Check command help.

Gdy wejdę nowym graczem na serwer i napisze coś na czacie to pokazuje się default mójnick - kolor szary a dlatego że nie mogę ustawić domyślnej grupy ? Co lepsza Gracz dostaje kit którego nie może używać i ogólnie nie może niczego, nawet niszczyć bloków. Proszę o pomoc z tą komendą na domyślną grupę.

Dodaję config permissions: Przechwytywanie.PNG

Naprawione:

Przechwytywanie.PNG

Opublikowano

Spróbuj użyć tej komendy:

/pex set default group Gracz true

Jeżeli to nie pomoże, to po prostu usuń grupę "gracz" i zmień preefix grupy "default" na "[Gracz]".

Jeżeli chodzi o brak możliwości niszczenia bloków, to podejrzewam, że jest  to sprawka pluginu EssentialsXAntiBuild. W przypadku, gdy go nie używasz podeślij listę wszystkich pluginów.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...