Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PROBLEM]OtherDrops config problem

W4RI4TEK

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pobrałem OtherDrops na 1.12.2 i chciałem za pomoca Notepad++ skonfigurować, ale niestety wyświetlają mi się tylko jakieś dziwne znaczki.

Zmiana formatu nic nie daje ;/ 

Znajdzie się ktoś kto by mógl mi skonfigurowac , lub pomoc z problemem z Notepad ?

Opublikowano

Podejrzewam, że próbował edytować plik z rozszerzeniem .jar lub podobnym. Za pomocą Notepad++ możesz edytować pliki, np. z końcówką .txt, .yml, .json. Jeżeli będziesz próbował edytować pliki, których Notepad++ nie rozumie, to będą Ci się wyświetlały "takie dziwne znaczki".

Opublikowano

@W4RI4TEK,

Tak jak napisałem w poprzednim poście - nie możesz edytować plików z końcówką .jar Notepadem. Jeżeli chcesz edytować config to wejdź w folder pluginu i edytuj pliki z końcówką .yml.  (Nie zauważyłem odpowiedzi pod zdjęciem)

A co chcesz dokładnie edytować w tym plugine?

Opublikowano

Chciałbym, aby ze stone'a dropiły diamenty, żelazo itp. 

A jak wgrywam folder, który pobrałem z tym OtherDrops to i tak mam tylko dwa pliki z rozszerzeniem .jar 

wiec lipa ;/ 

Tylko takie pliki mi się pobierają

Opublikowano
21 minut temu, W4RI4TEK napisał:

Chciałbym, aby ze stone'a dropiły diamenty, żelazo itp. 

A jak wgrywam folder, który pobrałem z tym OtherDrops to i tak mam tylko dwa pliki z rozszerzeniem .jar 

wiec lipa ;/ 

Tylko takie pliki mi się pobierają

Pluginy instaluje się w taki sposób, że do folderu "serwer/plugins/" wrzuca się pliki .jar, a nie folder, w którym się one znajdują po pobraniu.

Po przeładowaniu lub zrestartowaniu serwera, powinien się utworzyć nowy folder o nazwie takiej, jaką ma plugin. W folderze tym znajduje się konfiguracja.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...