Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

C++/C# Pisanie botów?

ThisAnnoyingGuy

Pytanie

Opublikowano

Witam, tak wiem temat przedzierał się przez Forum milion razy i pewnie niektóre osoby po samym tytule chciały by mnie zjeść, cóż raz się żyje.

Chodzi mi konkretnie o pisanie botów (może i później jakichś cheatów ale to wyższa szkoła jazdy i raczej to dopiero w odległej przyszłości) do różnych gierek i później na social media. (Coś mniej więcej takiego https://www.youtube.com/watch?v=f9leg398KAw) I żeby nie było nieścisłości, nie chodzi mi o bota który rusza tylko myszką czy klika jakiś klawisz bo coś takiego to można napisać w autoicie po 20 minutach, chodzi mi już o legitnego bota działającego w tle. Czy w c++ da się coś takiego wykonać? Nie jestem do końca przekonany co C#, nie wiem czemu jakoś mi nie podchodzi, c++ wydaje mi się nie wiem.. Łatwiejszy, ale to może mylne odczucie. Do c# jest mnóstwo poradników na YouTube dot. botów ale do c++ już nie koniecznie.

Z góry dziękuję za odpowiedź.

6 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Python jest do automatyzacji i w większości do takich typu rzeczy, powiem że zdziwiłem się po komentarzu użytkownika "konserwa1992":

Dnia 17.06.2019 o 21:33, konserwa1992 napisał:

Bot raczej jest trudniejszy niż cheat(przynajmniej w grach mmo). Aby robić bota trzeba znać się na RE. C++ czy C# bez znaczenia takiego pamięciowego to i nawet w AutoIT da się zrobić.

Co do social media często są jakieś API(oficialne) już stworzone do obsługi np FB

Tworzenie dowolnego bota jest dość banalne, powiedziałbym że dziecinne. W dzisiejszych botach wykorzystałbym nawet SI, bo jednak nie wszystko da się oszukać.

Programowanie cheata do gry od zera jest dość trudne, tu polega to na znalezieniu fragmentu w zdekompilowanym kodzie linijek które mogą sygnować o danej czynności, i potem odwołanie się do komórki pamięci, ang.("memory cell"). Mogę wnioskować że nie napisałeś żadnego cheata, a jeżeli pisałeś to było to zinjectowanie 10 linijkowego kodu z DLL ?

Dnia 17.06.2019 o 23:17, Pawellek napisał:

Cel można osiągnąć na wiele sposobów. Język programowania to tylko narzędzie. Każdy język ma swoje plusy i minusy.
Tbh. to nawet nie kojarzę żadnego bota do gry przeglądarkowej który byłby napisany w c++. GUI pewnie możesz na luziku z wykorzystaniem Qt zrobić, nie wiem jak z obsługą requestów.
Moim zdaniem brak tutoriali jest sporym problemem dla nowicjusza, ale jak lubisz sam rozwiązywać problemy to pewnie dasz rade. ?

Nabijanie odpowiedzi jest straszne... co ma GUI do działania bota?, w dodatku język programowania to nie narzędzie a spis poleceń które podajesz komputerowi do przemielenia (tylko tyle). Kolejny hejt to do "Każdy język ma swoje plusy i minusy.", raczej w dowolnym języku nie spotkasz na start bibliotek do cheatowania i do tworzenia botów, więc wybiera się język który ma najwięcej tych bibliotek, nadaje się do tego, i posiada wsparcia od społeczności :)

Widziałem wiele botów do gier przeglądarkowych w C++, jednym z wielu gier która była botowana jest Everybody Edits, tylko tam boty są wykorzystywane do automatyzacji serwera ale nadal to jest bot.

Jestem programistą, zaufaj mi :)

Opublikowano

Bot raczej jest trudniejszy niż cheat(przynajmniej w grach mmo). Aby robić bota trzeba znać się na RE. C++ czy C# bez znaczenia takiego pamięciowego to i nawet w AutoIT da się zrobić.

Co do social media często są jakieś API(oficialne) już stworzone do obsługi np FB

Opublikowano
6 minut temu, konserwa1992 napisał:

Bot raczej jest trudniejszy niż cheat(przynajmniej w grach mmo)

Wiem, na razie bardziej mi chodziło jakieś gry przeglądarkowe czy coś tego typu co wysłałem wyżej. Dzięki za odpowiedź, skoro da się to zrobić i w C++ i C# to w takim razie zabieram się niedługo do roboty. Dzięki

Opublikowano

Cel można osiągnąć na wiele sposobów. Język programowania to tylko narzędzie. Każdy język ma swoje plusy i minusy.
Tbh. to nawet nie kojarzę żadnego bota do gry przeglądarkowej który byłby napisany w c++. GUI pewnie możesz na luziku z wykorzystaniem Qt zrobić, nie wiem jak z obsługą requestów.
Moim zdaniem brak tutoriali jest sporym problemem dla nowicjusza, ale jak lubisz sam rozwiązywać problemy to pewnie dasz rade. ;)

Opublikowano
14 godzin temu, Pawellek napisał:

Moim zdaniem brak tutoriali jest sporym problemem dla nowicjusza, ale jak lubisz sam rozwiązywać problemy to pewnie dasz rade. ?

Właśnie to mnie najbardziej odrzuca w tym języku, brak materiałów do nauki, do c# jest tego pełno od jakichś instagram boty po nawet boty do discorda. I tak z dnia na dzień myślę, że może lepiej c++ a następnego c#.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...