Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Server na paczce modów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko,

Chciałbym postawić swój server minecraft najlpiej na jedna z najlnowszych wersji, na którym bede mogł wgrac paczke modów, no i server miałby być pod non premium. Mysle że bedzie max 8 osób 
 Stąd moje pytania:

Jaki hosting aby lagów nie było.
Jaka paczka modów, taka coś bardziej pod eksploracje, walkę z bosami. 

Opublikowano

XDDD Bym to skomentował, ale postaram się pomóc :)
Po pierwsze, to nie od hostingu zależy, czy są lagi, tylko od oferty, którą Ci proponuje dany hosting.

Po drugie, na nowsze wersje jest bardzo mało modyfikacji.

Po trzecie, napisałeś tam coś o nonpremium, więc polecam Ci sprawdzić launcher crystallauncher, czy coś podobnego. Na tym launcherze możesz sprawdzić jakieś tam paczki modów na różne wersje i je pobrać, no i grać, oczywiście.

Opublikowano

No tak, ale to jaki hosting kupić, który polecisz, znam MAXCRAFT.PL i MineServ.eu To na co patrzeć przy zakupie.
to pod która wersje szukać? kiedyś grałem na jakimś BlazingPacku ale to chyba nie jest modyfikacja. Czy są jakieś gotowe paczki modów jak FTB ( kiedys na youtube widziałem )
Posiadam jakiś tam launcher, tylko przy takim serverze te modyfikacje są wgrywane na server czy ja je na komputerze też musze mieć.

Opublikowano

Żeby zrobić serwer na modach, to musisz posiadać pewną wiedzę i doświadczenie z modami.

Hostingów jest wiele, i są to różne hostingi. Ja Ci akurat polecić nie mogę żadnego, ale na forum znajdziesz tematy o polecanych hostingach - coś takiego.

https://www.youtube.com/watch?v=VbSW2dlx6ag - Tutaj masz przykładowy poradnik, dotyczący tworzenia serwera z modami.

https://www.youtube.com/watch?v=G2xBJAOgvlk - Tutaj zaś masz poradnik podobny, lecz dotyczący bliżej wersji 1.12.2 i 1.13.2  - nie oglądałem, ale z nazwy filmu wywnioskować można.

Opublikowano
7 minut temu, VenirPL napisał:

Zawsze możesz napisać do supportu i zapytać czy dadzą Ci sprawdzić na 24h serwer czy wystarczy ramu.

Przeważnie hostingi mają taką opcję, która polega na testowaniu przez 24 godziny.

8 minut temu, VenirPL napisał:

Hosting może być lvlup.pro tak z 4GB ramu powinno dać radę.

Na małe paczki modyfikacji to tak, starczy tyle ramu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...