Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem ze słuchawkami bluetooth - TeamSpeak, Discord

Arel.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, zakupiłem ostatnio słuchawki bluetooth JBL T560BT.

Podłączyłem je dzisiaj do komputera stacjonarnego przez zakupiony adapter bluetooth.

Wszystko ładnie i pięknie chodzi, ale wchodząc na TeamSpeak'a lub Discorda głos strasznie się deformuje oraz słuchawki dziwnie zaczynają piszczeć.

Głos porównywalny jest do dźwięku wydawanego przez roboty. 

Nie wiem już co z nimi robić... Próbowałem również edycji opcji odtwarzania na danych komunikatorach, 

ale nic mi to nie dało. Liczę na waszą pomoc w tej sytuacji :/

Opublikowano

Dziękuję za zainteresowanie, zrobiłem to o czym napisałeś, ale w niczym to nie pomogło.

Sprawdziłem również słuchawki na laptopie (Bluetooth jest tam wbudowany) i problem nie występował tak jak na moim PC, lecz dźwięk normalnie był odtwarzany...

Może być to wina taniego adaptera? Zauważyłem również, że po włączeniu TeamSpeak'a głos w słuchawkach zaczyna szaleć w całym systemie (Chrome, spotify itd.).

Utwierdzam się w przekonaniu, że może to być wina adaptera, ale nic nie chcę sugerować innym, dlatego że się w te klocki przymusowo bawię od wczoraj...

Opublikowano

1. Spróbuj pobawić się tutaj

01.jpg

2. Wyłącz efekty i dźwięk przestrzenny jeżeli masz aktywny

Opublikowano

Nic nie pomogło, problem występuje tylko na komunikatorach i po ich "testowaniu".

Opublikowano

Znalazłem coś takiego na zagranicznym forum:

Cytat

Bluetooth does not support high quality audio in combination with a microphone.
for stereo audio playback there is used the A2DP bluetooth-protocoll and the so called ,,Stereo-Profile"

if you are starting to use the mic, the protocoll will chance to HSP ,,Handsfree-Profile". This is why the quality drops down. you can not use one bluetooth headset for receiving high quality audio and speaking. 

i know its a shame after all the high tech stuff there is no possibility to get high quality mic and stereo sound with 1 bluetooth device....

teamspeak automatically uses a handsfree device. you have to change this in settings. for best results use a speaker or good headphones for sound and a external mic for speaking. 

W skrócie:
Bluetooth nie obsługuje wysokiej jakości dźwięku w połączeniu z mikrofonem.

Jeśli zaczynasz korzystać z mikrofonu to jakoś audio spada.

Rada taka, żeby korzystać z zewnętrznego mikrofonu.

Ewentualnie popytam kolegi o jego słuchawki jakie ma i ustawienia.

585051449511123978085.jpeg

Opublikowano

Kurcze... :/ Dobra jakoś przeboleje i zostawię je sobie tylko do telefonu.

Jeśli coś jeszcze dla mnie znajdziesz to pisz na prywatnym.

Dziękuję za pomoc @VenirPL oraz @Vosly

@lock

• Aive zablokował(a) ten temat

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...