Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Laptop - który wybrać? Czy warto czekać?

grinchoo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

cześć,

budżet do 3200pln. w tej cenie  najbardziej dopowiada mi Legion Y530/i5/GTX1050Ti

1) ale jeśli chodzi o wydajność to oczywiście wolał bym z GTX1060. ale to trochę za drogo wychodzi. jest szansa ze te z 1060 stanieją w niedługim czasie?

2) mam obawy ze lapek z i7 oraz GTX1060 będzie miał dużo gorsza kulturę pracy (ciepły i głośny), co sądzicie?

jestem casualem, zależy mi na w miarę cichym lapku, planuje grać w BF1,BF5, shadow of the tomb raider.

• Aive zmienił(a) tytuł na Laptop - który wybrać? Czy warto czekać?
Opublikowano

Procek i7 i GTX1060 czyli wysoka cena i mały potworek który lubi się grzać, wiadomo zależy od producenta, obudowy itp. Ale GTX1060 jest to już większa grafika co za tym idzie, że wytwarza ciepło. 

Jeśli nie zależy Ci na laptopie na już to warto poczekać, gdzieś po wakacjach ceny pójdą w dół.

Warto się zastanowić czy potrzebna jest aż i7? czy może i5 nowszej generacji też wystarczy.

A co do laptopa to z OS w cenie 3200?, czy może być bez?

585051449511123978085.jpeg

Opublikowano

W okolicach 3,2k jest to dobry wybór. Lenovo Legion Y530-15 i5-8300H/8GB/1TB GTX1050Ti

Matryca FULL HD matowa IPS, procesor 8 generacji 4 rdzeniowy, ciekawy design stonowany i elegancki, wygodna podświetlana klawiatura, dobra kultura pracy stabilna praca procesora i procesora graficznego pod obciążeniem, umiarkowane temperatury i hałas.

Dopłata do GTX1060 to już koszt około 4k, jeżeli chodzi o wydajniejszą konfigurację od GTX1050ti, są już nowe modele z GTX1650.

ASUS TUF Gaming FX505 R5-3550H/8GB/512

Masz problem z wyborem laptopa czy komputera? >Napisz do mnie<

Opublikowano

Cześć, bez systemu operacyjnego, mam z poprzedniego lapka, to samo dotyczy dysku ssd.

moim zdaniem i5 mi zupełnie wystarczy. Stad pytanie o grzanie w i7.

Pytam bo mogę poczekać. Ta obniżka cen po wakacjach to pewnik? Wynika z jakiegoś konkretnego  (np premiera nowej) czy zawsze po wakacjach można spodziewać się obniżki ?

Opublikowano

Wychodzą nowe modele więc ceny starszych mogą być obniżone lecz wcale nie muszą, to żaden pewniak.

Opublikowano

Czym się różni IPS od EWV?

na komputronik.pl wspomniany wyżej laptop Asusa ma ips, a na x-kom.pl to piszą o EWV.

na stronie asus-a, ze IPS- level

IPS = EWV??

Opublikowano

Tu jest sprawa bardziej skomplikowana. EWV to powłoka na matrycy która poprawia kąty widzenia, niestety Asus nazywa tak swoje 80% matryc. Choć wydaje mi się że po woli od tego odchodzi

Więc tak na prawdę pod EWV może być matryca TN lub IPS trzeba szukać głębiej. Z tego co też słyszałem model posiada IPS choć średniak.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...