Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Uprawnienia na kanał poprzez daną rangę

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej, szukam, szukam i nie mogę znaleźć. Czy mogę na tsie zrobić tak, że ranga X pozwala wchodzić na kanał Y bez konieczności wpisywania hasła? Oczywiście chce ominąć danie uprawnienia ingore_password.

Chciałbym stworzyć dwie strefy na tsie i dwie rangi. Jedna ranga pozwalałaby wchodzić na strefe numer 1, a druga ranga na strefę numer 2. Mogę tak zrobić, czy TeamSpeak nie oferuje takich możliwości?

Opublikowano

Nie, nie da się.

Możesz dodać na serwer bota który będzie wyrzucał osoby które nie mają rangi przypisanej do strefy.

https://www.mpcforum.pl/topic/1602362-skrypt-onlygroupjoin-blokowanie-wejścia-na-kanał-gdy-użytkownik-nie-posiada-wymaganej-grupy-v2/

Chyba, żebyś zrobił rangi kanałowe np. "dostęp kanałowy", osoby które będą posiadać tę rangę na kanałach strefy, nie będą musiały wpisywać hasła.

Wtedy nadajesz na nie permisje które chcesz, przykładowo zazwyczaj posiadają one:

b_channel_join_ignore_password
b_channel_join_ignore_maxclients
i_channel_join_power <9999>

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...