Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wyłączenie reakcji działania lawy na wode

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

czytałem po różnych forach, ale nigdzie nie znalazłem odpowiedzi.

Planuję zrobić tryb "SeaBlock" wyspy i dookoła woda, chcę wyłączyć działanie wylewania lawy na wodę, tzn, kiedy gracz wyleje lawę na wodę dookoła wyspy to normalnie zrobi się stone, a chcę zrobić tak, żeby było zero reakcji, nic się nie zmieniało. W jaki skuteczny sposób mogę to zrobić?

Opublikowano
7 godzin temu, Papugin napisał:

@LuBe która pozycja?

Skonfiguruj w ten sposób plugin WorldGuard.

fire:
    disable-fire-spread-blocks: []
    lava-spread-blocks: []

Resztę zostaw tak jak jest.

Opublikowano

@mathbcz chodzi mi o to aby lawa normalnie się rozlewała, aby móc np zbudować generator cobbleston'a, ale żeby rozlewając się na wodzie nie robił się stone.

Generuje mi wyspy a dookoła nich wodę. Lawa niech się rozprzestrzenia, bo nie będą działały cobblarki, ale nie chcę, żeby powstawał stone po wylaniu lawy na wodę dookoła wysp.

Opublikowano
Dnia 31.05.2019 o 00:07, Papugin napisał:

@mathbcz chodzi mi o to aby lawa normalnie się rozlewała, aby móc np zbudować generator cobbleston'a, ale żeby rozlewając się na wodzie nie robił się stone.

Generuje mi wyspy a dookoła nich wodę. Lawa niech się rozprzestrzenia, bo nie będą działały cobblarki, ale nie chcę, żeby powstawał stone po wylaniu lawy na wodę dookoła wysp.

Ustaw w lava-spread-blocks na cobblestone

Opublikowano
Cytat

fire:
    disable-lava-fire-spread: true
    disable-all-fire-spread: false
    disable-fire-spread-blocks: []
    lava-spread-blocks: []

@mathbcz w linijce "lava-spread-blocks: wpisując cobblestone nie dochodzi do żadnej zmiany, po za tym to przypadkiem nie zmienia stone na cobblestone? Ja chcę żeby nie było żadnej reakcji lawa normalnie rozlewała się nad wodą ale nie było pomiędzy nimi żadnych reakcji.

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...