Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki silnik pod wersję 1.8.8?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wątpliwe, że silnik pod tą wersje jest jeszcze aktualizowany. Masz do wyboru spigota lub paperspigota (chociaż bardziej polecam spigota)

Opublikowano
1 godzinę temu, TheKrabik napisał:

siema, jaki silnik pod 1.8.8? Najlepiej taki aktualizowany chociaz raz na miesiac.

Do wyboru, do koloru. Jeśli chcesz silnik, na którym będą działać pluginy, to bukkit, spigot, paperspigot, albo jeszcze tam coś, co wymyślili.

Jak chcesz serwer do pogrania z kolegami, bez pluginów, to wybierz silnik Vanilla, do modów zaś wybierz Tekkit.

Silników wystarczy poszukać w google pod prostymi hasłami, np.: "bukkit 1.8.8".

• Biter. zmienił(a) tytuł na Jaki silnik pod wersję 1.8.8
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mamy 2019 rok i wersje 1.12 a Ty chcesz postawić serwer na 1.8.8 wydanym w 2016 roku? Takie serwery nie mają racji bytu, to tak samo jakby w 2019 roku używać telewizora z 2003 roku i mówić że jest super..

Ale żeby nie dostać punktów karnych to odpowiem -> paperspigot

Opublikowano
4 minuty temu, AlexsanderARG napisał:

Mamy 2019 rok i wersje 1.12 a Ty chcesz postawić serwer na 1.8.8 wydanym w 2016 roku? Takie serwery nie mają racji bytu, to tak samo jakby w 2019 roku używać telewizora z 2003 roku i mówić że jest super..

Ja tam nie wiem, mam o wiele starszy telewizor, i go szczerze polecam.

Znam serwery na 1.8, które mają do 60 graczy online dziennie, więc pozdrawiam.

Opublikowano

@Ekrahb

Ja nie mówię że jest źle, ale większość tych serwerów na 1.8 to po prostu kopie innych, dokładnie te same tryby (najczęściej jakieś easyhc), te same "nowości". Tak jak już powiedziałem, nie mówię że źle ale tak szczerze to po co? Jest wiele nowych rzeczy w nowszych wersjach, niedługo nawet dodadzą ogniska (jeżeli już nie dodali), rozumiem że stare wersje mają racje bytu na modach ponieważ stare mody są niekiedy lepsze niż te nowe. Nie można wymyślić jakiegoś nowego trybu? Tak trudno to zrobić?

Opublikowano

Ja osobiście polecam Spigota. Tworzyłem na nim serwery przez lata i sprawował się doskonale :)

Opublikowano
Dnia 29.05.2019 o 20:25, AlexsanderARG napisał:

Powiedz to Craftcore, tydzień edycji na 1.8.8 2000/2000 osób o 1 w nocy ?

Opublikowano
Dnia 6.06.2019 o 01:12, Paderur napisał:

Wiesz, polemizowałbym. O złotówkę bym się założył, że część tych graczy to boty.

Chociaż.. Jak tak popatrzeć z innej perspektywy na tę cudną społeczność, to może jednak fortnite upada, a Minecraft powraca? :)

Opublikowano
Dnia 7.06.2019 o 22:41, Ekrahb napisał:

Wiesz, polemizowałbym. O złotówkę bym się założył, że część tych graczy to boty.

Chociaż.. Jak tak popatrzeć z innej perspektywy na tę cudną społeczność, to może jednak fortnite upada, a Minecraft powraca? ?

Napewno nie boty. Wszystkich można stabowac, czat zasuwa że się nie da czytać prawie cały czas. Poprostu stabilny serwer, twórcy największej paczki antycheat w Polsce, świetna reklamę u prawie każdego minecraft owego ytberka oprócz doknesow i tych innych z single player

Opublikowano
14 godzin temu, Paderur napisał:

Napewno nie boty. Wszystkich można stabowac, czat zasuwa że się nie da czytać prawie cały czas. Poprostu stabilny serwer, twórcy największej paczki antycheat w Polsce, świetna reklamę u prawie każdego minecraft owego ytberka oprócz doknesow i tych innych z single player

XDDD Świetna reklama? Ten serwer jest popularny od paru lat.

Największa paczka, w sensie "najlepsza", nie? Otóż nie.

Opublikowano
Dnia 10.06.2019 o 14:49, Ekrahb napisał:

XDDD Świetna reklama? Ten serwer jest popularny od paru lat.

Największa paczka, w sensie "najlepsza", nie? Otóż nie.

Problem z czytaniem ze zrozumieniem, tak?

Nie napisałem, że jest najlepsza. Serwer jest popularny to prawda, cały czas pojawiają się trailery etc. Natomiast jest to jedyna sensowna paczka w Polsce więc jest największa - jest popyt. Czego nie rozumiesz? 

• 10 miesięcy temu...
Opublikowano
Dnia 6.06.2019 o 01:12, Paderur napisał:

*Wiem data*

Antoria przez 10 minut na tabie i motd pokazywało 10,000 osób 😉 

Opublikowano

Serwer na 1.8 od lat nie jest rozwijany, więc nie ma do niego aktualizacji. Można jedynie liczyć na aktywne forki społeczności, ale nie wydaje mi się żeby komuś chciało się pudrować trupa.

Q8eOMob.png

• Biter. zmienił(a) tytuł na Jaki silnik pod wersję 1.8.8?
Opublikowano
Dnia 17.05.2019 o 18:12, TheKrabik napisał:

siema, jaki silnik pod 1.8.8? Najlepiej taki aktualizowany chociaz raz na miesiac.

Definitywnie Paperspigot - ma najwięcej opcji konfiguracji

Jeśli ci pomogłem to daj lajka ❤️ 

Opublikowano
11 godzin temu, TheKrabik napisał:

Dzieki po jakims roku wkoncu mam podloze do podjecia dezyzji xDDDD

ktoś podbił post, nie spojrzałem na datę XDD

ale jakby ktoś kiedyś potrzebował to:

22 godziny temu, GamePL7 napisał:

Definitywnie Paperspigot - ma najwięcej opcji konfiguracji

Jeśli ci pomogłem to daj lajka ❤️ 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...