Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak przezwyciężyć strach przed graniem?

gxdragon_pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

tak jak w tytule, boje się grać ale nie jest to taki straszny strach że zaraz latam po pokoju i wrzeszczę to taki strach który paraliżuje cie od środka strach że popełnicie błędy że zostaniecie zwyzywanie i tak wiem że jest komenda muteall ale jak mam sam siebie nie karcić za błędy skoro po każdej gorszej akcji będę sobie wmawiał że jestem do niczego, ciężko wytłumaczyć taki strach ale spróbuje: to trochę jak strach przed ciemnością wiesz że w pokoju nic nie ma nie potkniesz nie możesz iść swobodnie a mimo to stoisz w bez ruchu i nie wiesz co robić albo wyobraźcie sobie coś pięknego jakoś rzecz i chcecie jej dotknąć ale wasze ręka zatrzymuje się w połowie drogi a was otacza strach w myślach bo wiecie że nie możecie tego dotknąć że jeśli to zrobić rozleci się na milion kawałków i już tego nigdy nie zobaczy cie i walczycie tak w bez ruchu ze strachem który nie pozwala wam się ruszyć w przypadku gry to samo klikniecie play wybranie pozycji i naciśnie cie szukania gry sprawia że moje serce zaczyna bić szybciej a ja zatrzymuje się i nie mogę nic zrobić a strach rośnie aż w końcu wychodzę na główną stronę i nie gram i to nie tak że nie lubię lola wręcz powiedziałbym że go uwielbiam lubię postacie to że każda jest inna ma swoją historie mechanikę gry i jej game play ale nie mogę no po prostu nie mogę, ma ktoś jakiś pomysł jak sobie z czymś takim poradzić, zawsze jak mam ochotę zagrać to przypominam sobie o tym strachu i nagle sobie wymyślam ze muszę obejrzeć jakiś film na yt albo zrobić coś innego pomimo że nie mam na to ochoty ale naprawdę chciałbym zagrać

Opublikowano

Po pierwsze, to weź pod uwagę, że gra się w gry dla siebie, nie dla kogoś. Naturalnym odruchem u ludzi w grach multiplayer jest wyzywanie, bo po prostu jeśli komuś coś źle pójdzie, a im lepiej, to trzeba cie zrównać z gównem (ps. sam tak robie, żeby nie było). 

Nie ma na to jakoś specjalnej listy wypunktowanej co masz zrobic, aby było lepiej i tutaj na forum też ciężko będzie znaleźć specjalistę, ale:

Zacznij skupiać się na tym, żebyś się świetnie bawił przy grze., bo najważniejsze w tym jest to, żeby czerpać radość z gry. Jeśli chcesz osiągnąć coś więcej, a są rzeczy które ci nie wychodzą to ucz sie, poprawiaj błędy i następnym razem staraj się po prostu zagrać lepiej. Nie wyjdzie? No cóż, trzeba w takim razie więcej poświęcić żeby się danych rzeczy nauczyć. Każdy przecież zaczynał od najniższego. Dodatkowo w tej grze nie ma najsilniejszego, zawsze znajdzie się ktoś lepszy. A jeśli przegrasz, to tylko oznacza, że trafiłeś na kogoś lepszego.

Od błędów nie uciekniesz i nie ma sposobu żebyś ich nie popełniał, bo w naturze nam to, żeby popełniać ich masę, ważne, aby z nich wyciągnąć lekcję.

PS. Nie przejmuj się ludźmi, bo to ty masz się bawić grając w tą grę, a nie cieszyć ich.

Bez nazwy-2.png

• xOstateczny zmienił(a) tytuł na Jak przezwyciężyć strach przed graniem?
Opublikowano

To nie jest żaden konkurs. Grać może każdy, pod warunkiem, że nie oszukuje i wyraża chęć rozgrywki zgodnie z zasadami. Niezależnie od umiejętności i doświadczenia.

Opublikowano

Jeżeli granie w lola wywołuje u ciebie strach to w niego nie graj. Przerzuć się na jakiegoś pasjansa czy coś. Szkoda zdrowia :D

759081466790725720585.png

Opublikowano

Strach, strach przed czym?

Mutujesz swój team i grasz tak, żeby gra sprawiała Ci przyjemność, bo po to w nie gramy, prawda? 
Jeżeli dana rzecz, nie sprawia nam przyjemności, to jej nie robimy, proste. 

Opublikowano

Mozesz uznac za zart to co pisze, ale to w 100% powaga - Zesraj sie. Ale nie do kibla, zesraj sie w gacie, przed komputerem. Nie zartuje. Zaloz jakies gacie specjalnie do tego przygotowane, i zapierdol srake w gacie dokładnie w momencie przed kliknieciem wyszukiwania gry. Zesranie sie w gacie od tysiącleci było uzywane przez wojska różnych mocarstw jako naturalny sposób w wprowadzenie sie w stan bitewny oraz pozbycie się strachu przed śmiercią.  Wielcy wojownicy przed walką zbierali się razem, i wspólnie srali w gacie, wprowadzali się w stan euforii. Powinno to także zadziałać w lidze legend, niestety, efekt ten przechodzi po około godzinie, więc trzeba walić srake przed każdą grą, polecam jakieś dobre środki przeczyszczające, i możesz nawet nocke zarwać. Do smrodu da się przywyknać, na początku może byc ciężko, więc polecam jakieś odświeżacze powietrza, i sobie po prostu z dnia na dzien zmniejszasz ich dawke, i do gówna idzie przywyknąć. Mam nadzieje że pomogłem.

Opublikowano

Jak dla mnie to Ci powiem tak... zrób coś przed graniem czy jakiś tam czas wcześniej co Ci podbije ego, że wrócisz do komputera będziesz czuć się lepszym od innych bo nie siedzisz monotonnie grasz, tylko w przerwie zrobisz coś pożytecznego, nie rób tego z negatywnym podejściem, że "o idę bo muszę" zbierasz się i robisz to z uśmiechem na twarzy bo wiesz, że zaraz pykniesz sobie gierkę w lola. W trakcie i przed cały czas na wyjebce, pooglądaj sobie jakichś profesjonalnych graczy typu Jankos czy inny grający na poziomie konkretnym żeby się bardziej zmotywować do tej gry i nie traktuj gierki rankingowej jak czegoś od czego zależy twoja kariera i twoje życie, bo nie masz żadnej kariery w grze Ty przyszedłeś sobie zagrać w gierkę swoją postacią. Gość któremu nie spasujesz z drużyny będzie Cię obrażał bo popełniłeś błąd powiedz sobie jasno, typa nigdy na oczy nie zobaczysz, a co dopiero spotkasz co masz się jego zdaniem przejmować... Podnosisz się i grasz dalej. Nie masz zamiaru być profesjonalistą, Ty po prostu chcesz sobie pograć w gierkę, którą lubisz. Nie musisz być najlepszy, ani nie popełniać błędów, nawet ww. super gracze je popełniają więc twoja osoba nie jest żadnym wyjątkiem, która ma tego nie robić. Dodatkowo przed gierką zimna woda, obmyj twarz na dodatkowego kopa i rozbudzenie i ciśniesz z tematem! pzdr!

1921.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...