Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z konsolą przy odpalaniu serwera

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, 3 dni temu postawiłem serwer minecraft i przez te 3 dni grało się spoko, wszystko działało itp. Któregoś razu konsola serwera odpaliła się tylko na pół sekundy i się wyłączyła, jak usuwam ip serwera to konsola odpala się normalnie ale nie można wejść przez brak ip. Proszę pomóżcie. Dodam, że zrobiłem serwer na adres ip kompa.

Opublikowano

Widocznie ten port na wskazanym adresie IP jest zajęty.

Dodam, że zrobiłem serwer na adres ip kompa.

Podaj dokładny adres na którym zrobiłeś (DHCP?) 

Dodatkowo:

https://stackoverflow.com/questions/48198/how-can-you-find-out-which-process-is-listening-on-a-port-on-windows

oraz na koniec pliku CMD/BAT którym uruchamiasz serwer możesz dodać (przed exit):

pause

Opublikowano

nigdzie nie mam żadnego dhcp a wszystkie adresy jakie mam to serwer-adres. 

P.S. serwer jest robiony typowo do gry z jednym ziomkiem więc nie jest to duży serwer

Opublikowano
2 minuty temu, GolomP_9542 napisał:

nigdzie nie mam żadnego dhcp a wszystkie adresy jakie mam to serwer-adres. 

P.S. serwer jest robiony typowo do gry z jednym ziomkiem więc nie jest to duży serwer

Może zrobisz to co napisałem? (Oraz upewnij się, że podajesz prawidłowy adres np. podaj swój adres i wyślij ipconfig)

Chociaż dodaj pause do pliku albo uruchom przez cmd i wyślij tutaj... Wtedy będzie wiadomo co jest nie tak.

• Biter. zmienił(a) tytuł na Problem z konsolą przy odpalaniu serwera

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...