Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Błąd ze skryptem

RegnettSPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.
Mam problem ze skryptem, który ma za zadanie sprawdzić, czy gracz jest w pojeździe (i to jest OK).
A następnie ma sprawdzić ID tego pojazdu i gdy to i to się zgadza, to wywoła się skrypt.
Ale niestety nie działa to tak jak powinno, ponieważ gdy wchodzę, obojętnie do jakiego pojazdu to skrypt i tak pokazuje to samo.

function func ( thePlayer )
   local theVehicle = getPedOccupiedVehicle ( thePlayer )
   if theVehicle then
		local aVehicle = getVehicleNameFromID ( 543 ) 
		if aVehicle == false then
				outputChatBox ( "Jesteś w złym pojeździe!!!", thePlayer, 255, 0, 0, true )
			else
      outputChatBox ( "Twoje zamówienie zostało dostarczone i załadowane", thePlayer, 0, 255, 0 )
		---
		---
		end
   else
      outputChatBox ( "Nie jesteś w pojeździe!", thePlayer, 255, 0, 0, true )
   end
end
addCommandHandler ( "p", func )

Np. Gdy wchodzę do pojazdu o ID 543 (Sadler) i wpisuję komendę /p to pokazuje mi poprawną informację "Twoje zamówienie zostało dostarczone i załadowane", gdy z niego wysiądę i ponownie wpiszę /p to także pokaże mi dobrą informację "Nie jesteś w pojeździe!", ale gdy już wejdę do Infernus'a i wpiszę /p to, zamiast ukazać mi się informacja "Jesteś w złym pojeździe!!!" ukazuje mi się "Twoje zamówienie zostało dostarczone i załadowane".
I tutaj właśnie jest błąd i niestety nie wiem, co może być nie tak, cały czas to samo.

• Rayzer. zablokował(a) ten temat

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...