Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co wybrać na serwer do max 200 osob online?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam chce zalozyc serwer diamond na hostingu craftserve oferuja 

Bez limitu graczy

Bez limitu pamięci RAM (standardowo 8gb) moge podkrecic nawet do 20gb

Dysk SSD

czy bylbym w stanie udzwignac 200osob na serwerze bez lagow? zamierzam miec max 25 pluginow 

Opublikowano

Craftserve bierz i tak nie będziesz miał 200 graczy co do jednego, wystarczy do 100 graczy i jeszcze kilku.

Żeby zmieścić 200 graczy na vps wydasz z 80-150zł+(na vps ram to tam może być ale procesor to pieniądz), tutaj nie ma o czym mówić musisz tylko trafić na dobrą maszynę współdzieloną na craftserve, żeby nie było jakiegoś serwera, który zżera zasoby. Taki VPS typu Open czy jakoś tak, który może zżerać ile chce od innych też nie ma sensu, musisz kupić wirtualizacje bodajże typu KVM, która ma zapewnione i co do limitu specyfikacje, oczywiście cena jest x2. VPS też najlepiej kupić od firmy, która sie tym specjalizuje, czyli nie warto kupować VPS od hostingów, które jedynie pośredniczą i w swojej ofercie mają 150 gier, bo nie będziesz miał wystarczających zabezpieczeń i szybkiej pomocy.

Opublikowano

ja ci polecam osobiście poszukać osoby która hostuje maszyny jest to o wiele lepiej zabezpieczone i tak naprawdę jak to o wiele lepsze jak dobrze uzgodnisz. a takie hostingi jedynie ci utrzymają 50-70 osób. 

• Biter. zmienił(a) tytuł na Co wybrać na serwer do max 200 osob online
Opublikowano

@ninja12412 skąd taka pewnosc ze ich nie bedzie? serwer jest w pracy i jest zapewniona reklama, to ze tobie sie kiedys nie udalo to nie znaczy ze nam sie tez nie uda:)

Opublikowano

@apsik_ najmocniej przepraszam, napisałem tak po prostu z mojego doświadczenia i też mało napisałeś danych więc raczej brałem pod uwagę, że robisz to hobbistycznie lub jakiś mały projekt. Co do tematu to i tak craftserve uciągnie do 100 graczy, wiadomo że vps raczej będzie bardziej stabilniejszy bo masz zapewnione zasoby i lepsze zabezpieczenia jeśli chodzi o jakieś ataki ale sama różnica cen jest duża, żeby przyrównać serwer z hostingu, a vps o takich zasobach jakie w tym przypadku craftserve deklaruje wydałbyś kilka razy więcej (tak w sumie dużo więcej przy takiej ilości graczy i jak to nie ma być survival to lokalizacja w Polsce by się przydała).

• Biter. zmienił(a) tytuł na Co wybrać na serwer do max 200 osob online?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...