Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kilka pytań do LobbyCompass

Mironiczek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam mały problem odnośnie serwera do gry a dokładniej chodzi mi o plugin LobbyCompass.

Plugin skonfigurowałem tak aby wszystko wyglądało jak powinno lecz nie wiem dlaczego plugin nie przenosi mnie oraz graczy na inne serwery.

Dokładnie chciałem dopytać o jedną sprawę.

Tutaj jest część kodu z configu:

Survival:
    name: '&4&lSurvival+Cudoidy'
    lore:
    item: DIAMOND_PICKAXE
    cmd: /server Survival
    executedByPlayer: true
    position-in-inventory: 16

Po zapisaniu tych parametrów i odpaleniu na nowo lobby, po kliknięciu na kilof wyświetla się tylko komunikat:

Unknown Command. Type .....

Nie wiem co mogę jeszcze zrobić.

Liczę na waszą pomoc.

Dzięki wielkie.

Opublikowano

1 godzinę temu, sk8erace1 napisał:

Na jakiej wersji używasz pluginu? Dodatkowo spróbuj zamienić "Survival" na "survival" oraz sprawdź, czy nie zrobiłeś literówki.

Serwery stoją na wersji 1.12, co do literówki to sprawdziłem 3 razy i nawet zmieniałem ale nadal nic. Jak wejdzie się na serwer i wpisze /server Survival to z automatu przenosi a przy użyciu tego pluginu nic się nie dzieje.

Domyślam się że tu jest problem z tą linią:

cmd: /server Survival

Ale nie wiem w czym jest problem bo będąc zalogowanym na serwerze komenda /server Survival wpisana na chacie przez gracza przenosi normalnie na serwer Survival.

Natomiast używając pluginu to albo mam komunikat o błędnej komendzie albo nic się nie pojawia.

Opublikowano

Sproboj zmienic  na false, wtedy przerzuci przez konsole ;v

Opublikowano
12 minut temu, Paderur napisał:

Sproboj zmienic  na false, wtedy przerzuci przez konsole ;v

Nic nie zmienia nie wiem dlaczego w ogóle nie wykonuje tej komendy. Jak wpiszę ją na serwerze albo bezpośrednio w konsoli np /send Nick Survival to przeżuci.

Inne komendy typu spawn działają bez zarzutu ale ta jedna w ogóle.

Opublikowano

Dzięki wszystkim  za pomoc ale zmieniłem plugin na ServerSelectorX, problem był w tym że w moim pluginie brakowało kilku komend i serwer na którym był wgrany nie znał komend z BunggeCorda. Ale jeżeli mogę jeszcze o coś zapytać to czy można ustawiać na item: ID przedmiotu ?? Bo chciałem użyć barwnika albo kolorowego szkła jako tła na innych slotach ale ten problem że jak wpisuję w linijce item: np 160:11 lub 160/11 lub 160..... to mi plugin przestaje działać. Dzięki za pomoc.

Opublikowano
23 godziny temu, Mironiczek napisał:

Dzięki wszystkim  za pomoc ale zmieniłem plugin na ServerSelectorX, problem był w tym że w moim pluginie brakowało kilku komend i serwer na którym był wgrany nie znał komend z BunggeCorda. Ale jeżeli mogę jeszcze o coś zapytać to czy można ustawiać na item: ID przedmiotu ?? Bo chciałem użyć barwnika albo kolorowego szkła jako tła na innych slotach ale ten problem że jak wpisuję w linijce item: np 160:11 lub 160/11 lub 160..... to mi plugin przestaje działać. Dzięki za pomoc.

Od pewnej wersji (nie pamiętam której) trzeba wpisywać id słownie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...