Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Najczęstsze komendy

Paderur

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, witam. Chcę napisać coś lżejszego od essentialsa, ale i równie funkcjonalnego. Wiadomym jest, że essentials ma mnóstwo badziewia. Stąd moje pytanie - Jakich komend najczęściej używacie z tego pluginu? Mam zapisane:

Kit, fly, god, gm, helpop, tp. Vanish mam osobno i banowanie tez :P Czekam na propozycje i na dniach pojawi się odpowiednik mniej obciążający serwer :X

Opublikowano

Jaki cel widzisz w dodaniu komendy /gm skoro jest inna o takim samym działaniu dostępna bez żadnych pluginów? Mowa tu o /gamemode.

Myślę, że przyda się /bc i /whois. Życzę powodzenia.

Opublikowano
1 minutę temu, sk8erace1 napisał:

Jaki cel widzisz w dodaniu komendy /gm skoro jest inna o takim samym działaniu dostępna bez żadnych pluginów? Mowa tu o /gamemode.

Myślę, że przyda się /bc i /whois. Życzę powodzenia.

Dzięki dzięki, zapisane. Ale widzisz gm != gamemode. Sam z przyzwyczajenia wpisuje gm 1 i zastanawiam się czemu nie działa, ale masz rację. Wystarczy dodać alias

Opublikowano
Dnia 28.04.2019 o 14:14, Paderur napisał:

na dniach pojawi się odpowiednik mniej obciążający serwer :X

Tylko tak szczerze, to nie wiem po co. Essentials tak mało obciąża, że się nawet różnić nie zobaczy, a ma wszystko przydatne.  

Jeśli w poście masz do mnie sprawę dodaj @dawidex335

Opublikowano
3 minuty temu, dawidex335 napisał:

Tylko tak szczerze, to nie wiem po co. Essentials tak mało obciąża, że się nawet różnić nie zobaczy, a ma wszystko przydatne.  

Każdy większy serwer ma toolsy. Bo łatwo zrobic coś wydajniejszego w dodatku essentials ma masę bugów. A obciąża zazwyczaj najbardziej :) 

Opublikowano
1 minutę temu, Paderur napisał:

Każdy większy serwer ma toolsy. Bo łatwo zrobic coś wydajniejszego w dodatku essentials ma masę bugów. A obciąża zazwyczaj najbardziej :) 

Jakich? Bo ja widzę tylko jego same plusy: waluta, używanie komend za monety, kupno rzeczy typu /repair na tabliczkach, możliwość banowania, kity, chat, antibuild. Jakoś średnio widzę serwer bez essentialsa

Jeśli w poście masz do mnie sprawę dodaj @dawidex335

Opublikowano

Większość serwerów ma "toolsy", ponieważ większość rzeczy z essentialsa im jest niepotrzebna. Każdy może sobie wgrać plugin na inny system banów,

walutę oraz chat, jednak essentials jest w większości niezastąpiony. Od dawna essentialsx już nie powoduje takich bugów jak za czasów swoje poprzednika. Kompatybilność z innymi pluginami jest naprawdę niesamowita a serwer bez tego pluginu jest po prostu tandetny.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...