Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nowy PC wyłącza się w losowych momentach

JaNieZnamSie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzień dobry nie dawno złożyłem pc dla brata i wszysyko pięknie chodziło przez jakieś dwa dni 
Właśnie wtedy zaczął sam się wyłączać na początek rzadziej teraz coraz częściej i po uruchomieniu 
dzieła max 20 min i się wyłącza jak by tego było mało to po takim wyłączeniu nie mogę go normalnie 
uruchomić najpierw muszę odłączyć zasilanie na kilka sekund i po tym mogę znawu używać pc. 
Próbowałem przekładać ramy na wszystkie sposoby nie pomogło aktualizacje systemu i sterowników 
też nic jeśli chodzi o napięcie w Biosie wszystkie wartości mieszczą się w normach wiem że to nie 
rzetelne informacje i powinienem sprawdzić miernikiem. Ale chciałbym wiedzieć czy to w ogóle ma 
sens skoro na moje oko wina spada na zalilacz czy może to być spowodowane czymś innym skoro 
podzespoły są nowe?

Innym teropem jest procek który po teście occt wywala error

Z góry dzięki za pomoc ? 

Zasilacz SilentiumPC Vero 500W L2 
Procesor AMD Rryzen 5 2600 
Grafa gtx 1060 strix 
Płyta Msi b450-A pro 
Dysk ssd viper m2 500gb 
Ram Viper Ddr4 2x4 3000

Opublikowano

Nie grzeje się, to chyba nie może być wina temperatury skoro nie raz zaraz po włączeniu się wyłączy a czasem pozwoli pograć godzine. W occt test trwa 10 sec i wyrzuca error cpu 

• Aive zmienił(a) tytuł na Nowy PC wyłącza się w losowych momentach

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...