-
👋 Witaj na MPCForum!
Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎
- ✅ Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
- ✅ Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
- ✅ System prywatnych wiadomości
- ✅ Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
- ✅ Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy
👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!
Zarejestruj się teraz
- 0

Pytanie
miecho91
miecho91
Witam.
Zarys działania:
Po włączeniu, myszka klika mi cały czas w obrazek nr 1 (szabc.bmp). Gdy zabraknie obrazka, włączy się przerwa (i to działa bez zarzutu). Problem pojawia się gdy jest szabc.bmp oraz wyskakuje dodatkowy obraz. (brakj.bmp)
Chciałbym osiągnąć, żeby po wyskoczeniu obrazka brakj.bmp skrypt przeszedł do przerwy. Jak to wszystko zgrać - nie mam pomysłu.
Przy okazji kto może mi wytłumaczyć funkcje _WaitForImageSearch? (co ona poklei ma w sobie)
Do $search1 = _ImageSearchArea(@ScriptDir & "\obrazy\szabc.bmp", 1, 1216, 611, 1372, 1010, $x, $y, 90) ;==> OBRAZEK Z SZABLONEM If $search1 = 1 Then MouseClick("left", $x, $y, 1, 5) If _WaitForImageSearch(@ScriptDir & "\obrazy\brakj.bmp", 10, 1, $x, $y, 100) = 1 Then ExitLoop EndIf Sleep(200) Until $search1 = 0 przerwa() EndFunc ;==>start1 Func przerwa() For $czas = 300 To 0 Step -1 ; USTAWIANIE ZEGARA Sleep(1000) Tooltip($czas & "s", 0, 0, "", 0) Next start1() EndFunc ;==>przerwa zalaczenie funkcji START1()1 odpowiedź na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.