Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

## O MNIE ##

Witam. Języka Java uczę się już od ponad 6 lat. Około 4 lata temu rozpocząłem swoją przygodę z pisaniem pluginów do Minecrafta.
Aktualnie piszę pluginy na zlecenie użytkowników dla ich sieci, jeśli jesteś zainteresowany posiadaniem własnego pluginu lub edycji już istniejącego (wymagana zgoda autora/właściciela kodu źródłowego) zapraszam do współpracy.

Moje kwalifikacje:

• Java (zaawansowany)
  • SQL (zaawansowany)
  • PHP (średnio zaawansowany)
  • Bukkit / Spigot / BungeeCord (zaawansowany)
  • obsługa baz danych (średnio zaawansowany)

## PŁATNOŚCI ##

Akceptuję tylko płatności PayPal oraz przelewy bankowe.
W przypadku większych projektów istnieje możliwe spisania umowy o dzieło.

## KONTAKT ##

Proszę o kontakt w prywatnej wiadomości na forum lub na Discord (Jakubson#5720).

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Dnia 14.04.2019 o 10:30, Jakubson1001 napisał:

li jesteś zainteresowany posiadanie własnego pluginu lub edycji już istniejącego zapraszam

Edytujesz pluginy, które nie są Twojego autorstwa? Wiesz, czym są prawa autorskie? W sumie, możesz to wiedzieć i mieć to w dupie, że tak piszę, ale przez to wielu programistów odeszło od bukkita, bo tacy, jak Ty grzebali w kodzie ich twórczości. Ktoś coś napisze, to może dodać taki plik, w którym jest informacja o autorze i o tym, aby nie grzebano w kodzie. Niektórych widocznie taki plik nie obchodzi. Oczywiście, nie każdy taki pliczek umieszcza w pluginie, ale rzecz jasna, ale można chyba uszanować pracę drugiego.

Opublikowano
Dnia 26.05.2019 o 16:06, Ekrahb napisał:

Edytujesz pluginy, które nie są Twojego autorstwa? Wiesz, czym są prawa autorskie? W sumie, możesz to wiedzieć i mieć to w dupie, że tak piszę, ale przez to wielu programistów odeszło od bukkita, bo tacy, jak Ty grzebali w kodzie ich twórczości. Ktoś coś napisze, to może dodać taki plik, w którym jest informacja o autorze i o tym, aby nie grzebano w kodzie. Niektórych widocznie taki plik nie obchodzi. Oczywiście, nie każdy taki pliczek umieszcza w pluginie, ale rzecz jasna, ale można chyba uszanować pracę drugiego.

Cześć Ekrahb,

Myślałem, że jest to oczywiste, że nie modyfikuję kodu źródłowego, do którego nie mam uprawnień.

Jednak widzę, że niektórzy mogą mieć problem ze zrozumieniem tego, dlatego dodałem taką informację do prezentacji.

Opublikowano
3 godziny temu, Jakubson1001 napisał:

Cześć Ekrahb,

Myślałem, że jest to oczywiste, że nie modyfikuję kodu źródłowego, do którego nie mam uprawnień.

Jednak widzę, że niektóry mogą mieć problem ze zrozumieniem tego, dlatego dodałem taką informację do prezentacji.

Na pewno autorzy wielkich projektów będą chcieli Ci dać pozwolenie na edycję ich pluginów..

Opublikowano
22 godziny temu, Ekrahb napisał:

Na pewno autorzy wielkich projektów będą chcieli Ci dać pozwolenie na edycję ich pluginów..

Tutaj powinienem jeszcze dopowiedzieć, że nie chodzi mi edycję pluginów typu WorldEdit, ProtocolLib, Citizens itp.

Miałem na myśli sytuację typu: ktoś u jakiegoś programisty zamawia plugin pod swój serwer (z przeniesieniem praw autorskich) i po jakimś czasie chce coś zmienić w kodzie źródłowym, a ten programista nie może mu tego wykonać z różnych przyczyn.
Wtedy może z tym kodem przyjść do mnie.

Opublikowano
17 minut temu, Jakubson1001 napisał:

Tutaj powinienem jeszcze dopowiedzieć, że nie chodzi mi edycję pluginów typu WorldEdit, ProtocolLib, Citizens itp.

Miałem na myśli sytuację typu: ktoś u jakiegoś programisty zamawia plugin pod swój serwer (z przeniesieniem praw autorskich) i po jakimś czasie chce coś zmienić w kodzie źródłowym, a ten programista nie może mu tego wykonać z różnych przyczyn.
Wtedy może z tym kodem przyjść do mnie.

Kto w dzisiejszych czasach pisze plugin dla kogoś "z przeniesieniem praw autorskich"? XD

• 5 tygodni później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...