Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Corki na mida?

Krzyn

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, co sądzicie o Corki na mida? W aktualnej mecie będzie ok?

Jak sobie radzi na Yasuo? Nie ukrywam, że z Yasuo mam największy problem na lini i średnio mam na niego rozwiązanie.

Opublikowano

Moim zdaniem na Yasuo dobry może być Vladimir, którego Q działa przez ścianę, to samo odnośnie jego R'ki z tego co mi wiadomo.
Jedynie z E może mieć problem, ale jak zmieni się w plamę to problemu być nie powinno.
Odnosnie Corkiego - osobiście za nim nie przepadam, poza tym na mida jest raczej przeciętny.
Innymi postaciami, które mogą pokonać Yasuo mogą być inne postacie, które mają stuna, sneara, czy silenca.

giphy.gif

Opublikowano
Dnia 16.04.2019 o 10:27, Krzyn napisał:

A dlaczego Lux wypadła z mida? Przecież to chbya jest dość bezpieczny pick z fajnym poke

Jest mniej przydatniejsza od innych topowych picków, jedyne co zrobi to walnie combo w team fighcie i stoi bez CD'ów i auto atakuje. Fakt faktem combo może ściągnąć enemy carry na hita, ale zależy to głównie od trafionego Q, dodatkowo na wyższym elo ogarnięte osoby wezmą Cleansa albo zbudują QSS'a, więc jeszcze bardziej utrudnia jej to zrobienie czegokolwiek. Kolejnym powodem jest brak jakiejkolwiek mobilności, więc łatwo będzie ją pokarać jeśli zacznie grać agresywnie na linii, do tego mobilność wpływa również na roamowanie po mapie. 

tumblr_nu2fu56gEN1tj1rj6o2_500.png&ehk=7

• Aive zablokował(a) ten temat

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...