Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Zapomniane hasło do biosu

EzPizy

Pytanie

Opublikowano

Witam,mam problem  z hasłem do biosa  zapomniałem co z powodu wyjazdu do pracy za granicę,jest jakaś opcja usunięcia go,wyciągnąłem baterie  z płyty głównej Ale potrzebuje coś  skutexzniejszego bo nie mam czasu na wyciąganie I wkładanie tej bateri co każde odpalenie  komputera , jakieś  rady co zrobić?

6 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przy baterii będą zworki, wyjmi baterie (Nie tą z biosu) i trzymaj zworki jakimś nożem lub śrubokrętem przez 30s

Po tym zabiegu wpisuj kody serwisowe biosu AMI.

Tu masz listę przykładowych haseł do AMI, popróbuj:

HASŁA.PNG

UWAGA ZWORKI W LAPTOPIE MOGĄ WYGLĄDAĆ TAK!!!

zworki.PNG

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Phasellus a nisi molestie, ultricies justo id, pharetra sem. Aliquam tempus hendrerit lorem non maximus. Duis rutrum quam id ipsum pellentesque blandit. Praesent quis massa arcu. Praesent cursus accumsan orci, venenatis facilisis orci accumsan quis.

Opublikowano

Użyj Google i szukaj do rozwiązania po forach  czy stronach serwisowych, przecież tylko ty  znasz producenta biosu bo go nie podałeś.  
Jak się uda znajdziesz kilka haseł domyślnych do biosów ami, award czy phoenix albo przy okazji jak zresetować bios konkretnego producenta programowo.   Twój problem poszukać i sobie sprawdzić który ze sposobów zadziała bo nie ma uniwersalnego sposobu. 

Baterią się nie baw bo to bezsensowne jeśli to jakiś nowszy sprzęt  ale próbować możesz masz szansę i licz że nie ma hasła zapisywane do EPROM , najprościej resetuje się bios z haseł programowo w serwisach.  

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Radę dostałeś, szukaj dalej sam i sprawdzaj co znajdziesz , coś może zadziała. 

p.s. Hasło do systemu bezproblemowo można zresetować przez wyciągniecie baterii , dla pewności godzina wystarczy. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano
Przed chwilą, Ktosiu napisał:

Radę dostałeś, szukaj dalej sam i sprawdzaj co znajdziesz , coś może zadziała. 

Ja nic nie mogę znaleźć jakbyś mógł coś podesłać to był bym wdzięczny 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...