Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Budowanie i niszczenie

Mirtuz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Od kilku dni próbuje razem z kilkoma osobami ogarnąć jakiś serwer do gry i jest pewien problem...

Mam pluginy: WorldEdit, SoloredSigns, GreatKits, ClearLag, PowerRanks, HolographicDisplays, Vault, WorldGuard, Citizens, ChestShop, IslandWorld, Essentials, OtherDrops, EssenatialsGeoIP, EssentialsChat, SimpleRename, EssentialsSpawn, EssentialsXMPP, AuthMe.

Problem polega na tym, ze moim zdaniem pluginy WorldGurad i PowerRanks się "gryzą" przez co włączając budowanie danej randze ona może budować na spawnie jak i na wyspie, a wyłączając nie może nigdzie budować. Co poprawić, co zmienić? Myślę, że premisje są dobrze.

Z góry dzięki ;)

#EDIT: Mam flagę na spawnie i tam build DENY, a na wyspach nie mam tylko pvp i tnt na DENY, a nie zrobię też build na DENY, ponieważ raczej nikt już tam nic nie zbuduje. 

(Na spawnie przy włączonym budowaniu przez PowerRanks wyświetla się komunikat z WG, że nie można budować/niszczyć, ale jednak można :/)

Opublikowano

A coś innego (oprócz PermissionsEX), bo tam niby to łatwe i fajne, ale wolę coś innego :/

Jak nie to trudno, jakoś sobie poradzę.

• Biter. zmienił(a) tytuł na Budowanie i niszczenie
Opublikowano

Plugin moim zdaniem spoko, łatwy w obsłudze. Dzięki.

Mam jednak pytanie... Czy to jak dana grupa ma pisać mam ustawić w folderze Essentials? I jeszcze jedno, nie działają mi w LordPermission uprawnienia np. daje - essentials.spawn, - essentials.home (nie ten "-" nie usuwa tej permisji) to dany gracz i tak nie może tego robić :/

EDIT: Dobra, sam ogarnąłem, rangi i permisje już prawie gotowe, ponieważ sobie zapisałem w Notepadzie++ permisje z PowerRanks ;). @sk8erace1 Dziękuję bardzo.

Pozdrawiam, do zamknięcia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...