Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[8.1][Custom Map] PomiaryOTS (test server)

ralexi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, chciałbym wam przedstawić mój skromny ots!

Idea:
Serwer został stworzony ok. 13 lat temu. Podczas 3 edycji zagrało na nim kilkaset osób, głównie z Piły.
Nostalgia i chęć pogrania na nim sprawiła, że chcę się z nim podzielić z publiką.
Może się wydawać mocno amatorski, ale na tyle pozwalał ówczesny sprzęt. Jest on przeze mnie ciągle rozwijany, przy czym dla lepszego efektu przydałaby się opinia innych graczy.

Moim celem jest zrobienie serwera, w którym ekonomia opiera się na walucie (dużo okazji do jej wydawania), wymianie przedmiotami (relatywnie mały drop rate, dużo 'rare'ów'), z expem 3-4x, niższymi rate skill/magic, aktywną administracją, atrakcjami i pożądanymi potężnymi przedmiotami, które dadzą satysfakcję z gry.
Przy czy wiadomo, że najważniejsza jest dobra zabawa. Sukcesem dla mnie będzie jak kiedyś przez kilka tygodni będzie frekwencja powyżej 30 osób. A jak nie, to będę grał sam :D.
Serwer potrzebuje strony i vps, a także nowy silnik, za co na pewno zabiorę się w kwietniu/maju.

Na stronie pojawi się zakładka co do planów i pomysłów na zmiany i ulepszenia serwera.

Informacje o serwerze:
Status: alfa test
Tibia: 8.1
IP: 62.21.2.245 port 7171
Account Maker: 1/1 lub na stronie
Host: Polska, domowy (180/18 Mbps) - ok 60-70% uptime

Rate:
Exp: 20x
Loot: 1x (własny)
Skill: 25x
Magic: 15x
Runy: 5x (npc 1-100)

Questy:
- podstawowe:
Behe
Banshee
Annihilator
Demon Helmet
Black Knight
Orc Fortress
... i sporo własnych!

Mapa jest w większości własna (ok. 60%), ma własny znajdźkowy "piggy bank" system, instancje, płatne w goldzie spawn-spoty (a'la arena/stadium w MU) dla h-lvl, obszarowe bossy, łączenie run, liczne raidy, sekrety.

hBteElTl.jpgxTICZBRl.png
mJgnbMMl.pngJjjCKpTl.png

7lEKNaMh.png

RpQgh21.jpg

EamOwRP.png

Zapraszam wszystkich do zwiedzania i opiniowania!

• Aive zablokował(a) ten temat

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...