Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co sądzicie o serwerze na modach?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć wszystkim, zauważyłem smutny fakt małej ilości serwerów, zwłaszcza polskich, które umożliwiałyby grę na modach. Jako, że fascynują mnie techniczne mody, chciałbym zrobić serwer na nich bazujący.
Szczegóły, co do listy modów itp, to kwestia drugorzędna, aczkolwiek prawdopodobnie będzie to jakaś pochodna tekkita.
Natomiast chciałbym zadać pytanie, ilu z Was miałoby ochotę zagrać na takim serwerze z jakąś paczką technicznych modów?
Jestem w stanie napisać swojego klienta, który automatycznie pobierze i zainstaluje wszystkie niezbędne do gry pliki, tak żeby każdy bez problemu mógł grać bez potrzeby konfigurowania czegokolwiek.
Moja wizja to stworzyć serwer na którym sam chętnie zagram razem ze znajomymi, gdzie rozgrywka będzie sprawiała mnóstwo frajdy, nagradzając każdy wysiłek.

Chcę, żeby każdy gracz mógł mieć wpływ na wygląd i przyszłość serwera, poprzez sugestie, zgłaszanie błędów czy choćby po prostu granie.
Podsumowując - mam wizję, chęci i możliwości.
Chciałbym poznać Wasze zdanie i preferencje, czy wolicie grać na tzw. vanilla serwerach, czy może podzielacie moją fascynację modyfikacjami i z chęcią odwiedzilibyście taki serwer?
Zapraszam do dyskusji  :)

• Biter. zmienił(a) tytuł na Co sądzicie o serwerze na modach?
Opublikowano

Niestety w Polsce jest mało interesujących serwerów na modach przez co większość woli grać bez nich lub na sprawdzonych serwerach. Jeżeli chcesz się wybić, to pomimo posiadanych atutów wymienionych w temacie powinieneś mieć również środki na opłatę reklam, które są niezbędne do wybicia takiego serwera.

Opublikowano
18 godzin temu, sk8erace1 napisał:

Niestety w Polsce jest mało interesujących serwerów na modach przez co większość woli grać bez nich lub na sprawdzonych serwerach.

Ja bym powiedział, że nawet stety. W takim razie istnieje nisza, którą można wypełnić. Zdefiniować pojęcie jakości na polskiej scenie, przygotować dobrze przemyślany serwer, na którym łatwo będzie zacząć, a jednocześnie trudno dojść do momentu w którym ma się wszystko. Pod wodzą ludzi na poziomie. Do tego przemyślana reklama i trochę środków, brzmi wykonalnie.

Opublikowano

Nie kłamcie! Są fajne polskie serwery na modach! Co prawda gram już na polskim serwerze z paczką techniczną ale chętnie bym wpadł zobaczyć, wersja tak od 1.7.10 do 1.10 chyba będzie w porządku, a czemu tak nisko? Bo niestety niektóre mody nie są już aktualizowane :C

Opublikowano

Na indbuildcraft się natknąłem, ale na technicznym serwerze nie ma nikogo albo są dwie osoby, oprócz tego nic nie znalazłem. Nasuwa się pytanie czy ludzie nie lubią grać na modach, czy nie grają bo nie mają gdzie :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...