Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nagły spadek fps w grach

arual123

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam problem z komputerem. Ostatnio zauważyłem nagły spadek fps w grach, jak i problemy z przeglądarką (wolniejsze działanie, zacinanie filmów na youtube). Problem nastąpił z dnia na dzień, tak po prostu. Grałem sobie normalnie przykładowo w CSa z około 100-150 fps spadło do 10-30, gram też w Mafie 2, która jest grą starszą i problem również wystąpił. Gra działała bardzo płynnie na najwyższych ustawieniach, następnego dnia chodzi ledwo w kilkunastu fpsach.  Nie mam pojęcia w czym leży problem. Komputer skanowałem, oczyszczałem CCleanerem i Malwarebytes. Skanowałem jeszcze swoim antywirusem i Defenderem. Wszystko jest sprawnie. Komputer też nie przegrzewa się. Zużycie procesora przy odpalonej grze jest znikome. Przy CSie jest na poziomie kilku procent.  Wszystkie sterowniki mam najnowsze, komputer też przeczyściłem z kurzu. Wyłączyłem DVR, zbędne procesy, działanie ustawiłem na wydajność.  Jakieś pomysły co mogło się stać? 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...