Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Sensitivity w GTA SA

Michlopa123

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

pobrałem sobie gta sa na steamie i zmniejszyłem w opcjach sensitivity ale przy celowaniu dalej mam strasznie szybką myszkę i za cholerę nie wiem gdzie to zmienić
edit. no i z każdym nowym odpaleniem gry muszę od nowa zmieniać sensa

graphic.png

• Aive zmienił(a) tytuł na Sensitivity w GTA SA
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Być może Twoje DPI w myszce jest na tyle wysokie, że zmiana ustawień w grze nic nie daje. Zacząłbym od sprawdzenia tego i ewentualnie na potrzeby gry zmniejszenia wartości DPI. Z tego co się orientuję na Steamie GTA jest w jakiejś wyższej wersji – proponuję wykonać downgrade do 1.0 oraz zainstalować Y-Axis Sensitivity Fix, powinno rozwiązać Twój problem.

Opublikowano

Jak mówiłem – polecam wykonać downgrade. Wersja, którą oferuje Steam jest niekompatybilna z wieloma modyfikacjami i przynosi więcej szkód, niżeli pożytku, nic dziwnego więc, że masz problem z crashami – choć w przypadku SAMPa – ma je praktycznie każdy. To kwestia doboru odpowiednich modyfikacji, dlatego jeśli masz nasrane w plikach różnych badziewi, radzę je nieco uprzątnąć. Kolejną dobrą decyzją byłoby zainstalowanie SAMP Addona, jeśli on sam Ci nie koliduje z żadną modyfikacją.

Opublikowano
18 minut temu, Rayzer. napisał:

Jak mówiłem – polecam wykonać downgrade. Wersja, którą oferuje Steam jest niekompatybilna z wieloma modyfikacjami i przynosi więcej szkód, niżeli pożytku, nic dziwnego więc, że masz problem z crashami – choć w przypadku SAMPa – ma je praktycznie każdy. To kwestia doboru odpowiednich modyfikacji, dlatego jeśli masz nasrane w plikach różnych badziewi, radzę je nieco uprzątnąć. Kolejną dobrą decyzją byłoby zainstalowanie SAMP Addona, jeśli on sam Ci nie koliduje z żadną modyfikacją.

jak narazie chciałem grać tylko na singlu i nic nie instalowałem dodatkowego 

nie wiem czy jestem głupi czy co ale z tego co patrzę nie da się cofnąć wersji gry na steamie

graphic.png

Opublikowano
Dnia 10.04.2019 o 22:18, Rayzer. napisał:

https://youtu.be/mZVuYZrtHWo

Dobra mordo dzięki, jak narazie wszystkie problemy jakie miałem zostały naprawione, jak znowu coś będzie się sypać to napisze.

Dobra, jendak mam pytanie Xd, jak wrócić do tego żeby odpalać gre poprzez kliknięcie ppm na znaczek steama i kilkac w gta? Bo jak usunę dopisek "Downgrade" z folderu to aktualizuje mi się gierka a nie widzę nigdzie w opcjach żeby mi się nie aktualizowało. 

graphic.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...