Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problemy z myszką w grze

TheIceMan

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć :) mam problem z fortnite i może Wy mi pomożecie. Chodzi o moja myszkę w grze, mianowicie gdy gram, ona co jakiś czas ścina? Nie wiem jak to dokładnie opisać, ale gdy np. chce zrobić 360 podczas budowania, to mam ściny. Wyłączyłem akcelerację myszki, ale to nic nie pomogło. Może Wy macie jakiś sposób jak to naprawić. W innych grach takiego problemu nie mam, tylko w fortnite. Jeżeli chodzi o myszkę, bo to tez może mieć jakieś znaczenie to rival 100. Z góry dzięki

Opublikowano

Kiedyś używałem tej myszki i głównie w csie przy szybkich ruchach często gubiła sensor. Wyczyść podkładkę, ale myślę, że to problem z samą myszą. 

185241494535326637230.png

Opublikowano
2 minuty temu, N3ST0 napisał:

Kiedyś używałem tej myszki i głównie w csie przy szybkich ruchach często gubiła sensor. Wyczyść podkładkę, ale myślę, że to problem z samą myszą. 

Może i masz racje, tylko dlaczego problem jest tylko w jednej grze (fortnite). W cs-ie ani w każdej innej grze nie widzę żadnych problemów. 

Opublikowano
1 godzinę temu, TheIceMan napisał:

Może i masz racje, tylko dlaczego problem jest tylko w jednej grze (fortnite). W cs-ie ani w każdej innej grze nie widzę żadnych problemów. 

Ciężko mi stwierdzić, podzieliłem się swoim doświadczeniem. Może w Fortnite rzeczywiście Twoje ruchy są bardziej dynamiczne niż w innych grach albo problem leży gdzie indziej. Dodam jeszcze, że odkąd zmieniłem mysz nie mam takiego problemu, ale to wciąż może być wina czegoś innego(chyba). 

185241494535326637230.png

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Mam to samo a masz wyłączoną synchronizację pionową  w ustawieniach nvidia ja odinstalowałem gre i pomogło ale na kilka dni XD.Wejdz w config fortnite i tam znajdz wiersz bDisableMouseAcceleration i zmień z False na True 

Wiecie jak to naprawić ?

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
Dnia 18.04.2019 o 19:59, Loczko XD napisał:

Mam to samo a masz wyłączoną synchronizację pionową  w ustawieniach nvidia ja odinstalowałem gre i pomogło ale na kilka dni XD.Wejdz w config fortnite i tam znajdz wiersz bDisableMouseAcceleration i zmień z False na True 

Wiecie jak to naprawić ?

mam wyłączoną synchronizację, i z tymi ustawieniami tez robiłem. Wydaję mi się, że to wina myszki. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...