Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Od czego zacząć - programowanie w Metin2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, wczoraj zacząłem swoją przygode z metinem od strony developerki, na razie jedynym moim osiągnięciem w tej dziedziniejest postawienie source game/client na frebsd(oczywiście nie zrobiłem tego bez poradników więc nie jest to osiągniecie XD).

Teraz zastanawiam od czego zacząć, ogółem znam języki programowania takie jak c++, lua, python tylko bardziej mi chodzi jak dane rzeczy wykonać.

Np czy danych system, powinień być w quescie, czy już jest potrzebna ingerencja w kody clienta/game. 

NIE  chce żądnych gotowców w których wystarczy wyszukać czegoś i wkleić coś innego. Szukam jakiegoś poradnika/osoby który/a mogła by mi wytłumaczyć podstawowy tworzenia systemów do metina.
Dajmy na to tworzenie nowego pasywnego skilla(np popularna metinologia, która co np 250metina zwiększa dmg w metina o 1%)

Zakładam że powinienem w jakiś sposób edytować clienta by dodać ikonę, ale np czy potem w silniku mam zliczać zabicia i zapisywać w bazie, by potem w jakimś quescie sprawdzić czy już zabił, jeśli tak to wysłać wiadomość?

Podsumowujać czy znajde gdzieś jakieś tutki czy osobe która by mogła pomóc w takich rzeczach?(Nie chce by coś za mnie programowała tylko bardziej doradziła)

• Aive zmienił(a) tytuł na Od czego zacząć - programowanie w Metin2

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...