Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dedyk game OVH freebsd 11 - mysql error

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Szukam kogoś z wiedzą i praktyką w stawianiu serwerów na dedyku.  Mam 2 dedyki na OVH, pod strone i pod gierke.

Problem polega na tym, że co chwila wyskakuje mi w navi błąd: Lost connection to MySQL server at 'waiting for initial communication packet' system error 0

Ale nadal moge jako tako używać navicata, raz na jakis czas złapie i połączy. SSH dziala bez problemu.

Dodam też że mojemu technikowi który jest z PL, ja nie - wszystko działa, mysql łączy i nie wywala pakietów.

W grze logowanie mu tez odrazu działa, gdzie mnie łączy czasami szybko, czasami po 10razy musze próbować sie zalogować.

Gdy juz sie zaloguje i załaduje przy teleportach często łapie laga, po jakims czasie też przestają działac EQ i sklepy. Tzn nie da sie go zdejmować ani zakładać oraz nie da sie otwierac sklepów. Po udanym teleporcie wszystko wraca do normy.

Strona WWW która jest na oddzielnym dedyku też nie działa, bo ma time out przy lączeniu sie z bazą.

Rozmawiałem z OVH, wyslalem testy MTR i podobno nie wykryli zadnych błędów z networkingiem oraz anty-ddosem u nich.

Na VPS takie błędy nie występowały! WWW też działała.

Opublikowano

Elo zależy jaki to serwer. Ja mogę to ogarnąć nie ma problemu, ale nie dla każdego są takie atrakcje :D 

I nie kumam troche, to "technik" ma problemy z łączeniem się z MySQL czy Ty?

Co do stronki, to wiadome anty-ddos nie ma prawa do zablokowania połączeń, nawet podczas ataku tego nie zrobi. 

W OVH bodajże jest jeszcze do wyoru system freebsd 10.x, o ile nie wyrzucili xD ale to tak na marginesie. 

Pomogłem ? klik up to Like ;D ( Lubię to ! ) xD

300 postów-> 10.10.2013 godz. 9:00
400 postów-> 19.10.2013 godz. 9:00

Opublikowano

Reinstall na freebsd 10 nie działał, napisałem, byli bardziej chętni do zaoferowania refunda i nie odmówiłem.

Można zamknac temat.

• Aive zablokował(a) ten temat

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...